Espoon Taitoluisteluklubi on sitoutunut noudattamaan Suomen Taitoluisteluliiton eettisiä sääntöjä

21.1.2020Viikonloppuna YLE uutisoi pääkaupunkiseudulla toimivan taitoluisteluseuran muodostelmaluisteluvalmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä ja Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan tekemästä päätöksestä.

Uutinen on herättänyt varmasti paljon erilaisia ajatuksia, tunteita ja keskusteluja. Maanantaina olemme saaneet kuulla, että kyseinen Helsinkiläisseura (HSK) vapautti valmentajan tehtävistään.

 Espoon Taitoluisteluklubi on sitoutunut noudattamaan liiton eettisiä sääntöjä ja olemme jo pitkään reagoineet välittömästi seuran johdon tietoon tulleista pienistäkin ongelmatilanteista. Seurana emme hyväksy epäasiallista käyttäytymistä, häiriköintiä ja kiusaamista missään muodossa.

Mikäli havaitset seurayhteisössämme ei eettistä, epäasiallista käytöstä, pyydämme jokaista tästä epäkohdasta informoimaan mielellään avoimesti ensin omalle valmentajalle, omille vanhemmille, joukkueenjohtajille, seuran toiminnanjohtajalle, jaostojen puheenjohtajille tai seuran hallituksen jäsenille.

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa asiasta nimettömästi tällä yhteyslomakkeella seuransivuillahttps://etkespoo.sporttisaitti.com/yhteystiedot/, lajiliittomme puheenjohtajalle tai häirintävaltuutetuulle https://www.stll.fi/liitto/hallitus/ tai seuran nettisivuillakin olevan Väestöliiton ”Et ole yksin” -palvelulinkin https://etoleyksin.fi/ tai Suomen urheilun eettisen keskuksen Ilmo-kanava https://ilmo.suek.fi/#!/.

Kaikki valmentajat ja ohjaajat ovat ETK:ssa palkka- tai ostopalvelusuhteessa ja sitoutuneet noudattamaan seuran ja Suomen Taitoluisteluliiton eettisiä sääntöjä. ETK:ssa me tulemme jatkossakin puuttumaan epäasialliseen käytökseen välittömästi, jos sellaista ilmenee missään muodossa.

Ikävistä uutisoinnista huolimatta haluamme korostaa sitä, että tässä jutussa on kyse yksilöstä ja toimintatapaa ei voi yleistää koko valmentajakuntaan. Valmentajamme tekevät hyvää pitkäjänteistä työtä koko sydämestään ja mahdollistavat meidän kaiken ikäisille luistelijoille paljon unohtumattomia hetkiä luisteluharrastuksen parissa.

Toivommekin, että me kaikki sitoudumme noudattamaan hyviä käytöstapoja ja kunnioittamaan toinen toisiamme sekä välittämään positiivista energiaa ympärillemme – se vie meitä kaikkia eteenpäin.

 

Leena Salo                                                              Henriikka Aihinen
Hallituksen puheenjohtaja                                       Toiminnanjohtaja