Kausi 2019 – 2020 on lopuillaan ja uusi kausi 2020 – 2021 alkamassa 1.4.2020

22.3.2020

Uusi kausi seuratoiminnassa ja Espoon Taitoluisteluklubissa aloitetaan hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. 

Seuran muodostelmaluistelun vastuuvalmentajat varmistelevat viimeisiä luistelupaikkoja uuden kauden joukkueisiin. Yksinluistelussa valmentajat ovat aloittamassa uuden kauden ryhmien suunnittelua alkavalla viikolla. Uusi kausi aloitetaan korona-ohjeistuksen mukaisesti etäohjauksessa ilman jäätreenejä. Tällä hetkellä meillä on tiedossa, että Suomen hallituksen määräykset jatkuvat ainakin 14.4.2020 saakka. 

Poikkeuksellisen tilanteen johdosta olemme torstaina 19.3.2020 lähettäneet kaikille seuran vakituisessa  työsuhteessa oleville sekä tuntipalkkalaisille vastuuvalmentajille kutsun YT-neuvotteluihin. Neuvottelut alkavat keskiviikkona 25.3. ja käydään YT-lain periaatteita noudattaen. Neuvotteluissa olemme kertoneet neuvottelevamme enintään 90 päivän lomautuksista tai osittaislomautuksista.

Seuran hallituksena meidän tulee huolehtia kustannusten leikkaamisesta tilanteessa, jossa jäähallit pysyvät kiinni pidempään. Toisaalta meidän tulee huolehtia myös seuran toimintakyvyn ylläpitämisestä, jotta seuran toiminta saadaan normalisoitua heti, kun koronavirustilanne sen sallii. 

Jääkustannukset jäävät pois huhtikuun alusta. Maaliskuun Espoon Jääurheilun jäät espoolaiset jääseurat maksavat normaalisti Force Majeure tilanteesta johtuen. Seuran ja kaikkien seuran ryhmien näkövinkkelistä toivomme, että kaikki joukkueeseen ja yksinluisteluryhmiin valitut luistelijat sitoutuvat uuteen kauteen huhtikuun alkuun mennessä. Ainoastaan näin varmistamme tulevan kauden ja pysymme kilpailukykyisinä kilpailevien seurojen kanssa. Valmentajat jatkavat ja kehittävät toistaiseksi etänä suoritettavien lajin oheisharjoituksia ja varmistavat uusien ryhmien ja joukkueiden ryhmäytymisen. 

Seurana varmistamme sen, että jokainen uuteen kauteen ilmoittautunut luistelija saa sellaista ohjattua valmennusta, joka tukee jääharjoittelua. Lisäksi varmistamme sen, että jokainen luistelija kuuluu ryhmää ja pystyy etänä tutustumaan ryhmänsä tai joukkueensa luistelijoihin sekä luomaan hyvän suhteen valmentajaan. 

Seurana meillä on huhtikuussa palkat maksettavana, ainakin osittain, riippuen neuvottelutuloksesta. Palkkojen lisäksi seurassa on jonkun verran kiinteitä kuluja kuten vuokrat, tilitoimistopalvelu sekä vähäiset tietohallinto kulut. Seuran toteutuvista kiinteistä kustannuksista huolimatta tavoitteena on, että pystymme huhtikuun kausimaksua hieman alentamaan. Tarkat summat pystymme laskemaan sen jälkeen kun meillä on tiedossa ryhmien ja joukkueiden vahvuudet sekä huhtikuun henkilöstökulut. 

Seuran kausimaksu on koko kauden maksu, joka on jaettu tasaisesti 12 kuukaudelle ja sääntöjen mukaan hallituksella on mahdollisuus kausimaksuja myös kesken vuoden suuntaan tai toiseen toteuman mukaan muuttaa. Seuran luistelijoilta ja heidän perheiltään toivomme tässä tilanteessa positiivista lähestymistapaa, kärsivällisyyttä sekä tukea. Elämme kaikki poikkeuksellisia aikoja ja näkyvyys eteenpäin on erittäin lyhyt, tilanteet elävät ja uusia ohjeita tulee nyt päivittäin. Meille kaikille lasten, nuorten ja aikuisten liikuttaminen on seuratoiminnan tärkein olemassa olon peruste ja sen tärkeyttä emme voi aliarvioida tässäkään tilanteessa. 

Seurana olemme tässä tilanteessa erittäin aktiivisia myös kaikkiin viranomaisiin päin ja viestimme avoimesti tilannetta eteenpäin. Avoin positiivinen yhteistyö kantaa meitä kaikkia edelleen. 

Seuran valmentajia haluamme KIITTÄÄ erittäin nopeasta ja hyvästä sopeutumisesta tähän uuteen yllättävään tilanteeseen. He ovat nopeasti pystyneet luomaan uusia tapoja kommunikoida luistelijoiden kanssa ja huolehtineet siitä, että luistelijat pysyvät hyvässä kunnossa. On hienoa tehdä yhteistyötä ammattilaisten kanssa!

Kiitos myös kaikille seuran luistelijoille ja perheille – yhdessä jatkamme edelleen!

Ystävällisin terveisin
ETK:n hallitus