Blue Arrows Tampereella 2. ja Reflections lopputuloksissa hienosti 4.

8.1.2011

Muodostelmaluistelun SM-sarjojen 2. valintakilpailu käytiin 8.-9.1.2010 Tampereen Hakametsän jäähallissa. Noviisien kilpailu luisteltiin lauantaina ja Blue Arrows sijoittui omassa lohkossaan toiseksi. SM-Junioreissa Reflections luisteli neljänneksi.

Blue Arrowsin vapaaohjelma lähti liikkeelle vahvasti ja tarkasti. Upean alun jälkeen viimeisessä elementissä tapahtuneet kaatumiset verottivat kuitenkin loppupisteitä rutkasti. Kaatumisista huolimatta joukkue sijoittui kilpailussa toiseksi. Joukkue luisteli ohjelmansa huolellisesti ja joukkue sai kilpailun ainoana joukkueena kaikista elementeistä vaikeimmat noviiseissa sallitut tasot läpi.

Reflections luisteli lyhyt ohjelmansa vahvasti ja on neljäntenä aivan mitalisijojen tuntumassa. Vapaaohjelmat eivät muuttaneet kärkijoukkueiden sijoituksia ja Reflections oli näin ollen lopputuloksissakin neljäs. Tällä kaudella joukkue on jo kahdesti luistellut mitalisijoille: 1. valinnoissa Reflcetions oli lyhyellä kolmantena ja Aluemestaruuksista tuli vapaaohjelmalla pronssia. Ennen oman seuramme järjestämiä SM-kilpailuja maaliskuussa, Reflections pääsee hakemaan kisavarmuutta ainakin vielä Berliinissä kansainvälisessä Cup of Berlin -kilpailussa.

SM-senioreissa Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti lyhytohjelman ja oli vapaaohjelmassa toinen, keräten yhteispisteet 203,41. Kilpailussa toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes, joka voitti vapaaohjelman, mutta epäonnistui lauantain lyhytohjelmassa sijoittuen siinä vasta kolmanneksi. Rockettes saavutti pisteet 200,39. Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sijoittui kilpailussa kolmanneksi pistein 191,56. Joukkue oli lyhytohjelmassa toinen, mutta vapaaohjelmassa vasta kolmas.

The Pirate Queen musiikkiin luisteltu vapaaohjelma tyydytti Marigold-valmentaja Anu Oksasta, vaikka voittoa siinä ei tullutkaan. Lyhytohjelmassa saavutettu etumatka piti joukkueen kuitenkin ykkösinä loppuun saakka.

- Joukkue teki siistiä ja hyvää työtä. Olen viikonlopun suorituksiin äärimmäisen tyytyväinen.

Hallitseva maailmanmestarijoukkue Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa vapaaohjelmaan Heaven or Hell, epäonnisen lyhytohjelman jälkeen.

- Eilisen (lyhytohjelman) jälkeen tämä oli hyvä setti. Onneksi tämä ei ollut meille niin merkityksellinen kilpailu. Ohjelmiin täytyy saada vielä lisää rohkeutta ja voimaa. Lisää kisarutiinia haemme pian alkavista kansainvälisistä kilpailuista.

Muodostelmaluistelijat käyvät kovaa kotimaista kilpailua edustuspaikoista Helsingissä huhtikuussa luisteltaviin MM-kilpailuihin, jonne valitaan vain kaksi joukkuetta. Maailmanmestarijoukkue Rockettes voitti ensimmäisen valintakilpailun, jossa hallitseva MM-hopeamitalistijoukkue Marigold IceUnity puolestaan oli toinen ja Team Unique kolmas. 5.-6.3 Espoossa luisteltavissa SM-kilpailuissa ratkaistaan lopulliset MM-edustajat.

Junioreiden voittajiksi Tampereella luisteli Anu Oksasen valmentama Musketeers. Kova kilpakumppani Team Fintastic (HTK) luisteli toiseksi ja Team Mystique (HSK) kolmanneksi.

Tulokset:
Seniorit: