Suomen parhaat taitoluistelijat tulevat nyt Espoosta

30.3.2010

Rainbows ohjelmansa alkuasennossa
Kultamitalistit tytöt ja Sini
Reflections voitti kultaa Milanossa
Blue Arrows juhlii palkintokorokkeella

Taitoluisteluosaaminen Espoossa on niin Suomen kuin maailmankin huipputasoa. Espoolainen Laura Lepistö voitti tänä keväänä MM-pronssia Italian Torinossa järjestetyissä Taitoluistelun MM-kilpailuissa. Edellä olivat ainoastaan Japanin Mao Asada ja Korean Yu-Na Kim.

Samaan aikaan Jyväskylässä kisattiin muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailussa, jossa minorisarjan voiton vei oman seuramme Rainbows. Kilpailu on suurin vuosittainen muodostelmaluistelukilpailu Suomessa, tänäkin vuonna mukana oli huikeat 63 joukkuetta, jotka kilpailivat neljässä eri ikäryhmässä.

Rainbows luisteli vauhdikkaan ja näyttävän kilpailuohjelmansa laadukkaasti, jonka ansiosta tuomarit palkitsivat joukkueen minorisarjan parhailla pisteillä. Joukkueen valmentaja Sini Aarnio oli erittäin tyytyväinen luistelijoidensa suoritukseen, vaikka valmentajan tarkka silmä löysi ohjelmasta myös parannettavaa. ”Tytöt luistelivat hienosti ja ohjelma sujui melko varmasti. Pieniä virheitä sinne kuitenkin tuli ja niiden takia jännitimme tuloksia. Kilpailu oli hyvin kovatasoinen,” kertaa Sini päivän tunnelmia. Sini on itse entinen MM-tason muodostelmaluistelija: hän on voittanut kolmesti MM-kultaa maineikkaan Marigold Ice Unity –joukkueen riveissä ja toiminut joukkueen kapteenina usean vuoden ajan.

Myös toinen Sinin valmentama joukkue, seniorijoukkue Situations, luisteli kilpailussa vahvasti ja sai kaulaansa pronssiset mitalit. Mitalikokoelman kruunasi ETK:n aikuisjoukkue Shadowsin pronssi. Mitalistien lisäksi junioreissa kumpikin juniorijoukkueemme ylsi kauden parhaimpiin suorituksiinsa, tuloksena Ice Spiritin upea kuudes sija ja Ice Cream –joukkueen hieno kymmenes sija. Rainbowsin kultamitalisuoritusta oli kannustamassa myös seuran nuorempi minorijoukkue Sunbeams, joka luisteli oman osuutensa tarmokkaasti ja iloisesti.

Kauden mittaan ETK:n joukkueet ovat esittäneet muitakin loistokkaita suorituksia. SM-juniorijoukkueemme Reflections voitti helmikuun alussa Milanossa järjestetyn Spring Cup –kilpailun. Reflections jätti taakseen muun muassa USA:n ykkösjoukkue Team Braemarin, joka sijoittui junioreiden epävirallisissa MM-kilpailuissa Göteborgissa neljänneksi.

Blue Arrows puolestaan voitti Ruotsin Boråsissa järjestetyn Leon Lurje Trophy –kilpailun toisen päivän vapaaohjelmakilpailun ja jätti taakseen SM-mitalistijoukkueet HTK:n Finettesin ja EVT:n Dream Stepsin. Kahden kilpailupäivän kokonaistuloksissakin joukkue oli upeasti kolmas.

Rainbows nähtiin Jyväskylän lisäksi korkeimmalla palkintokorokkeella myös Barona Areenalla helmikuun alussa, kun joukkue voitti Pääkaupunkiseudun aluemestaruuden.

Rainbowsin tämänkautisen kilpailuohjelman ehtii vielä kerran näkemään Espoon Taitoluisteluklubin Maija Poppanen -aiheisessa kevätnäytöksessä, jossa esiintyvät kaikki seuran muodostelmaluistelujoukkueet, yksinluistelijat sekä luistelukoululaiset. Esitys järjestetään Barona Areenalla perjantaina 9.4. kello 18.30 alkaen.

Lisätietoja: http://etkespoo.sporttisaitti.com/