Espoolaista yhteistyötä - Lukion urheilulinjapainotus tyttöjen jääurheilulle

26.2.2010

Syksyllä käynnistetty Espoon Taitoluisteluklubi ry:n ja Leppävaaran lukion projekti virallisen urheilulinjan saamiseksi tyttöjen jääurheilun osalta tänne Espooseen, on poikinut Espoon kaupungilta myönteisen vastauksen.

Espoon Taitoluisteluklubin edustajat olivat tutustumassa syksyllä Leppävaaran lukioon. Osallistuimme lukion rehtorin Ismo-Olav Kjäldmanin sekä koulun valmennuksen koordinaattori Heikki Salorannan kutsumana tilaisuuteen, jossa kartoitettiin mahdollisuutta uuden urheilupainotteisen lukion saamiseksi Espooseen.

Lähdimme työstämään painokkaasti Espooseen myös tyttöjen jääurheiluun painottuvaa urheilulinjaa. Lukion viereen valmistunut uusi, Espoon Kiekkoilun Tuen rakennuttama Reebok Areena, avasi täysin uudet mahdollisuudet tällaisen hankkeen täysimittaiselle toteuttamiselle.

Hankkeen lopputuloksena Leppävaaran lukiossa toimii ensi syksystä alkaen urheilulinja, jonne haetaan yhteisvalinnassa omalla hakukoodilla: 0258/817.

Urheilulinja tarjoaa huipulle tähtääville urheilijoille laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja lajivalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Urheiluvalmennuksen pääpaino on henkilökohtaisten perusominaisuuksien ja lajitaitojen kehittämisessä. Valmennus toteutuu tiistaisin ja torstaisin lajikohtaisena aamuvalmennuksena ja perjantaisin päiväharjoituksena.

ETK on luvannut valmentajiemme tieto-taidon urheilulinjan käyttöön ja tämä toteutuu lähinnä aamujäävuorojen valmennuksena. Lukion valmennuksen koordinaattori Heikki Salorannan kanssa on myös sovittu että luistelijoiden henkilökohtaiset valmennussuunnitelmat lukio-urheilun osalta tehdään yhteistyössä valmentajien kanssa. Jääharjoittelun ja liikunnan opetussuunnitelmien lisäksi urheilulinjalla opiskeleva voi suorittaa lukion kursseja liikuntapainotteisesti. Lukio joustaa myös mm. kisamatkojen ja leiritysten suhteen.

Leppävaaran lukion urheilulinjalle haetaan sähköisesti yhteishaussa 1.-19.3.2010. Sähköisen haun lisäksi hakijan on täytettävä urheilulinjan oma hakulomake. Urheilulinjan hakulomakkeita saa lukion kansliasta ja lukion nettisivuilta. Hakemusten palautus lukion rehtorille 19.3.2010 mennessä.

Muodostelmaluistelijoiden yksilötaitotestien ohjeet Suomen Taitoluisteluliiton web-sivuilta

Lisätietoja ETK ry, Hanni Kantele 09-803 2212 (toimiston aukioloaikoina)