Kolme joukkuetta mitaleilla kansallisten sarjojen 1. valintakilpailussa

Ice Cream
Ice Spirit
Rainbows

Shadows luisteli sunnuntaina kansallisten sarjojen 1. valintakilpailuissa Barona Areenalla aikuisten sarjassa hopealle, kuten teki myös senioreissa Situations. Ice Spirit sai junioreissa pronssia. Rainbows puolestaan lunasti kilpailusta jo paikan minoreiden loppukilpailuun.

Auringon noustessa kauniiseen sunnuntaiaamuun, täyttyi Barona Areena reippaista aikuismuodostelmaluistelijoista: kilpailun ensimmäinen joukkue alotti kilpailuohjelmansa kello 9.00. Shadowsille oli suotu myöhäisempi herätys, kun joukkue luisteli jäälle tyylikkäissä kilpailupuvuissaan kilpailun toiseksi viimeisenä joukkueena. Harmilliset ongelmat musiikin kanssa näkyivät alkuohjelmassa pienenä epätarkkuutena, mutta Killer Queen -teemainen ohjelma parani koko ajan loppua kohden. Joukkueen luistelu palkittiin hopeisilla mitaleilla.

Aamuherätykseltä eivät välttyneet myöskään tulokkaat, kun joukkueet valmistuivat hallilla aamusta alkaen omiin suorituksiinsa. Omat pikku kultakalamme, Sunbeams, luistelivat ohjelmansa vauhdikkaasti ja iloisesti, vaikka mukaan mahtui muutama harmittava kaatuminen. Valmentajat jännittivät, mahtuuko joukkue jäälle laisinkaan: laidat olivat useassa kohdassa epätavallisen lähellä joukkuetta. Lopputuloksissa Sunbeams sijoittui kuudenneksi 13 joukkueen sarjassaan. Tuomarit arvioivat joukkueen parhaaksi osa-alueeksi musiikkiin luistelun - perusluistelun ja askeleiden ollessa lähes samalla tasolla. Parannettavaa jäi erityisesti siirtymissä.

Seniorijoukkue Situations luisteli ohjelmansa tekniikasta tinkimättä ja joukkue sai kilpailun korkeimmat elementtipisteet. Kaksi kaatumista verotti harmittavasti yhteispisteitä, mutta tulos riitti joka tapauksessa hienosti kakkossijaan. Joukkueen parhaat komponenttipisteet tulivat ohjelman korografiasta; joukkueen teemana on tällä kaudella Nine - kuumaa menoa Fergien tahdissa.

Kansallisissa junioreissa Ice Cream luisteli oman Indiana Jones -ohjelmansa siististi ja täsmällisesti: onnistunut suoritus tuli juuri oikeaan kohtaan ja joukkue sijoittui lopputuloksissa hienosti viidenneksi. Kansallisilla junioreilla oli käytössä ISU arviointi. Elemeteistä parhaiten sujui laini ja mainitsemisen arvoista oli myös se, että joukkue sai kaikki tavoittelemansa elementtien tasot.

Ice Spirit puolestaan luisteli ilmeikkäästi ja sai tuomareilta parhaat pisteet musiikin tulkinnasta. Parannettavaa joukkueella jäi erityisesti elementtien siisteydessä. Alkuohjelman neliöläpimeno sai kuitenkin tuomareilta oikein hyvän arvion. Joukkue sijoittui lopputuloksissa kolmanneksi.

Minoreissa Rainbowsin matkaan Saharan halki mahtui monta yllättävää käännettä. Joukkue lähti matkaa vauhdikkaasti - jopa niin vauhdikkaasti, että jälleen laidat olivat liian lähellä ja joukkueen blokki ajautui aivan kiinni kaukalon reunaan. Alkuohjelman kaatumiset eivät lannistaneet joukkuetta, vaan luistelijat jatkoivat täydellä vauhdilla eteenpäin. Sunbeamsin tavoin joukkueen vahvuudeksi tuomarit arvioivat musiikkiin luistelun. Seuraavaksi paras osa-alue oli askeleet. Parannettavaa jäi esittämiseen ja suoritusvarmuuteen. Joukkue sijoittui lopputuloksissa neljänneksi ja lunasti näin paikan minoreiden kansalliseen loppukilpailuun maaliskuussa.

Seuraavan kerran muodostelmaluistelujoukkueemme pääsevät esittelemään taitojaan, kun torstaina luistellaan Adventtiluistelu Matinkylän jäähallilla. Lisäksi ensi viikonloppuna kilpaillaan Aluemestaruuksista Tikkurilan Valtti Areenalla.

Kilpailusivuille