Muodostelmaluistelijoille kultaa ja kaksi pronssia

31.1.2011

Rainbows
Ice Cream
Ice Spirit
Situations
Shadows

ETK:n kannattajilla oli tunnerikas kilpailupäivä sunnuntaina 30.1, kun Lappeenrannassa kilpailtiin muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 2. valintakilpailu.

Kilpailupäivän aloitti Situations. Joukkueen tavoitteena oli luistella hyvin ja tuoda kotiin kultaiset mitalit. Kultamitalit tulivat, mutta alhaisiksi jääneet pisteet hieman laskivat riemun määrää. Joukkue luisteli ohjelmansa hyvällä mielellä ja etenkin alun mylly-elementin tuomarit arvostelivat laadukkaiksi. Pienet epätarkkuudet kuitenkin pudottivat loppupisteitä.

Aikuisissa Shadowsin päivään mahtui epäonnea ja kaksi kaatumista verotti joukkueen loppupisteitä. Joukkueen sijoitus jäi kauan totutusta, kun joukkue oli lopputuloksissa viides. Tuomarit olivat kaatumisista huolimatta arvostaneet joukkueen luistelutaitoa, sillä luistelutaidosta joukkue sai kilpailun toiseksi parhaat pisteet.

Rainbowsin kilpailuohjelma lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja matkalle Saharan halki mahtui niin upeita onnistumisia kuin suuria pettymyksiäkin. Joukkueen etukäteen jännittämä läpimeno sujui lennokkaasti ja onnistumisen riemu näkyi luistelijoiden kasvoilla. Joukkueen keskittyminen pääsi kuitenkin herpaantumaan heti seuraavassa elementissä ja askelsarjablokin alkuun tuli kaksi pahaa kaatumista. Virhettä seurasi pian toinen ja taas kaksi luistelijaa löysi itsensä jään pinnasta.

Ohjelman jälkeen tunnelma oli sekava: ohjelman viimeisen minuutin sisällä oli koettu sekä niin suurta riemua että niin suuri pettymys. Palkintojenjaossa kuitenkin riemu sai vallan, kun Rainbowsin kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. Joukkue pystyi kaatumisista huolimatta luistelemaan kaikki tekniset osa-alueet suunnitelmien mukaan, jonka ansiosta Rainbows keräsi tärkeitä pisteitä onnistuneista osa-alueista.

Junioreissa Ice Spirit puolestaan sai kokea päivän aikana useaan otteeseen suurta onnistumisen riemua, kun sekä harjoitus että kilpailu sujuivat joukkueelta vahvasti ja siististi. Kilpailussa joukkue ylsi kauden parhaimpaansa sekä luistelullisesti että pisteissä. Tunnelma ohjelman jälkeen oli erittäin tyytyväinen: joukkue teki juuri sen, mitä osaa, samalla ohjelmastaan nauttien.

Palkintojenjaossa kuitenkin joukkueella oli vaikeuksia piilottaa pettymystään. Pronssimitali kaulassa ei lämmittänyt, kun kulta jäi vain puolentoista pisteen päähän ja hopeasta joukkue jäi 0,35 pistettä. Pisteitä pudotti etenkin blokin askelsarja, joka putosi kaksi tasoa alaspäin suunnitellusta.

Kilpailun viimeisenä ETK:laisena joukkueena luisteli nuorempi juniorijoukkueemme Ice Cream. Useista loukkaantumisista kärsinyt joukkue luisteli oman osuutensa onnistuen ja hymyissäsuin.

Vaikka ohjelman kokoonpanoa on jouduttu kauden aikana pienentämään, pystyivät luistelijat hyvin pitämään ohjelmansa kasassa. Parannettavaa jäi kuitenkin blokin askelsarjaan ja läpimenoon, joissa tavoitellut tasot eivät toteutuneet. Joukkue sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi ja lunasti näinollen paikan junioreiden loppukilpailuun Kouvolaan.

Kilpailusivulle

Seuraavan kerran joukkueita on mahdollisuus kannustaa yhä parempiin suorituksiin taas ensi lauantaina 5.2, kun Rainbows kilpailee Porvossa ja juniorimme Kouvolassa kutsukilpailussa. Kouvolassa nähdään Ice Spiritin ja Ice Creamin lisäksi myös herttainen tulokasjoukkueemme Sunbeams.