Muodostelmajoukkueet esittivät uudet kilpailuohjelmansa

Rainbows
Sunbeams
SItuations

Barona Areenan katsomot täyttyivät ilahduttavasti, kun ETK:n muodostelmajoukkueet paljastivat uudet kilpailuohjelmansa.

Iltapäivän aikana nähtiin hieno läpileikkaus ETK:n muodostalmaluistelusta. Mukana olivat niin uusi SM-seniorijoukkueemme Revolutions kuin juuri kilpailemista aloitteleva Sunbeams. Vaikkakin joukkueet ovat nuorentuneet ja uusiutuneet kaikissa sarjoissa melkolailla, jäällä nähtiin monia onnistuneita suorituksia ja katsojat saivatkin ihailla syksyn aikana tehdyn työn tuloksia.

SM-juniorijoukkue Reflections sai kunnian aloittaa tämän vuoden Gaalan. Ensimmäiseksi nähtiin joukkueen lyhytohjelma Capoeira. Tytöt luistelivat mielenkiintoisen ja kekseliään ohjelmansa omalla tasollaan onnistuen. Myös joukkueen vapaaohjelma sujui ilman suurempia kommelluksia, vaikka mukaan mahtui muutamia yksilövirheitäkin.

Seuraavaksi jäälle liukui SM-seniorijoukkue Revolutions, jonka tämän kauden lyhytohjelma on vivahteikas Many Faces. Ohjelma liukui voimakkaasti musiikkia tulkiten. Joukkueen vapaaohjelmassa, johon on haettu vaikutteita Afrikasta, nähtiin upeita nostoja ja näyttävää koreografiaa.

SM-noviisijoukkue Blue Arrows luisteli oman vapaaohjelmansa rauhallisesti ja keskittyen. Pienistä tahtivirheistä huolimatta intiaanityttöjen ohjelman tunnelma nousi huipentuen lopun vauhdikkaaseen toteemitanssiin.

Kaikki SM-joukkueet aloittavat kilpailukautensa muutaman viikon päästä Turussa järjestettävässä SM-sarjojen 1. valintakilpailussa. Siihen mennessä viimeisetkin paljetit ja strassit on liimattu pukuihin ja ohjelmat viimeistelty jokaista ilmettä myöten.

Seuramme nuorimmat muodostelmaluistelijat ovat hädin tuskin kaukalon laidan korkuisia, mutta tytöt liukuivat jäälle tarmokkaasti. Sunbeamsin ohjelman teemana on iloiset samba-linnut matkalla suureen sambakarnevaaliin. Joukkueen ensiesiintyminen taisi jännittää monia tyttöjä, mutta iloinen musiikki, upeat puvut ja ohjelman sambakoreografiat nostivat hymyn varmasti jokaisen katsojan kasvoille.

Myös minorijoukkue Rainbows esitti ohjelmansa reippaasti ja hymyillen. Suomalaiseen nykykansanmusiikkiin rakennettu ohjelma vaatii vielä monin paikoin siistimistä, mutta etenkin alun piiri ja vauhdikkaasti pyörineet myllyt antoivat viitettä siitä, mihin tytöt tulevat vielä kauden mittaan kehittymään.

Sekä Rainbows että Sunbeams aloittavat kilpailukautensa marraskuun lopulla Helsingissä järjestettävässä kutsukilpailussa.

Myös seuramme kansallinen seniorijoukkue Situations oli ilahduttavasti saanut joukkueen kasaan tämän vuoden SynchroGaalaan. Näistä luistelijosta huokuu kokemuksen tuoma varmuus ja täsmällisyys. On mukava huomata, että luistelun ilo ei katoa useidenkaan vuosien luistelu-uran jälkeen, vaan rakasta harrastusta voi jatkaa niin kauan kuin itse vain haluaa.