Luistelukoulun tiedote 1 2012

17.1.2012

LUISTELUKOULUN TIEDOTE 1 kevät 2012

Kevään 2012  ETK:n luistelukoulut ovat alkaneet. Luistelijat ja ohjaajat tutustuvat toisiinsa, alustavat harjoitusryhmät muotoutuvat ja taitojen kehittäminen jäällä jatkuu. Luistelemaan oppii jäällä kaatuilemalla ja kokeilemalla. Vanhempina kannattaa olla ylpeä, jos lapsi rohkeasti yrittää.

Ryhmäsiirtoja oman harjoitusvuoron sisällä tehdään kauden aikana. Näin huomioimme  jokaisen luistelijan oman henkilökohtaisen kehityksen. Näin luistelijat pääsevät harjoittelemaan sellaisen ryhmän mukana joka parhaiten vastaa heidän omaa kehitys- ja taitotasoaan.

OPETUSVÄLINEISTÄ ja VARUSTEISTA

Käytämme opetusvälineinä tusseja. Ohjaajat piirtävät  jäähän hahmottamista helpottavia apuviivoja. Mikäli luistelija kaatuu piirrosten päälle, tusseista  saattaa jäädä jälkiä varusteisiin. Toivomme että huomioitte tämän valitessanne harjoitusasua.
Muista sormikkaat tai lapaset.

NIMILAPUT

Ensimmäisellä luistelukerralla luistelijoille jaetaan nimilappu ETK:n infopisteessä. Luistelijan tulee pitää nimilappua rinnassaan koko kauden, luistelutuntien aikana. Näin ohjaajien on helppo kutsua luistelijaa nimeltä. Toivomme myös, että jo syksystä mukana olleet luistelijat käyttävät nimilappuja.

LUISTIMISTA
Luistinterät tulee kuivata jokaisen jääharjoituskerran jälkeen. Luistimet on hyvä säilyttää ilman suojuksia, jotta terät eivät tylsy. Teroitustarpeesta kannattaa tiedustella omalta ohjaajalta. Teräsuojat suojaavat teriä kuljettaessa muualla kuin jäällä, ja näissä teräsuojissakin on hyvä olla nimi.

Suosittelemme nimeämään kaikki varusteenne.

PUKUHUONEISTA

Saapuessanne jäähallien eteisauloihin (Espoonlahdessa seinässä oikealla ilmoitustaulun vieressä ja Matinkylässä heti vahtimestarinkopin seinässä oikealla) löytyy taulu, jossa on aina ETK:n luistelukoulun pukuhuoneen numero kyseisen kellonajan kohdalta. Sopu ja sujuvuus jäähallin käyttäjien kesken säilyy,  kun toimimme ohjeistuksen mukaisesti.

Toivomme pukukoppeihin vain luistelijat ja enintään yhden avustajan luistelijaa kohti. Näin tunnelma ei mene liian ahtaaksi.

JÄÄLLE MENOT JA POISTUMISET

Jäähallien vaihtoaitioissa on ahdasta. Vaihtoaitiot on tarkoitettu vain luistelijoille. Vanhempien tulee odottaa ja saattaa luistelijat vain vaihtoaition sisääntuloaukolle asti. Näin pienimmätkään luistelijat eivät jää vanhempien jalkoihin.

Opetustuntia vanhemmat seuraavat aina katsomosta. Näin lapset keskittyvät paremmin opetukseen.

PYSÄKÖINTI

Hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen luistelutunnin alkua. Näin luistimet ehtii vaihtaa rauhassa eikä jäälle tule kiire. Varautukaa siihen, että jäähallien pysäköintipaikat ovat ruuhkaisia ja autopaikan löytäminen kestää.

Olemmehan ETK-laisina myös tarkkoina siitä että emme pysäköi autojamme inva-paikoille emmekä suojateille. Me kaikki ajamme rauhallisesti koska myös pysäköintialueilla liikkuu paljon pieniä jääurheilijoita.

Vkolla 3 on luistelukouluissa KAVERIPÄIVÄT. Silloin voi luistelukoululainen ottaa jäälle mukaan samanikäisen ystävänsä kokeilemaan luisteluharrastusta. Neuvottehan myös ystävälle hyvät harjoitteluvarusteet.

Luistelukoulun toimintakalenterista löytyy viikottaiset harjoittelukerrat ja –teemat.

Viikonloppuna 21.-22.1.2012 pidetään Espoonlahden jäähallilla valtakunnalliset taitoluistelukilpailut. Kannattaa tulla seuraamaan, mihin voi ahkeralla harjoittelulla päästä!  Kilpailuja on la 21.1. klo 8.00-10.30 ja klo 13.00-20.10. Sunnuntaina 22.1. kilpaillaan klo 10.00-19.05. Sisäänpääsy maksuton.

SEURAtkaa AKTIIVISESTI WEB-SIVUJAMME! Päivitämme sinne jatkuvasti luistelukoulua koskevaa tietoa.

Linkki luistelukoulun tiedotteet sivulle