Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen kisakausi avattu

25.11.2012

Rainbows
Situations
Shadows

Mitaleita ja loistavia onnistumisia

Kansallisten sarjojen kilpailukausi avattiin viikonloppuna Lappeenrannassa, jossa kilpailtiin kansallisten joukkueiden kaikilla sarjatasolla.

Ensimmäisenä kilpailusuorituksensa luisteli minorijoukkueemme Rainbows esittäen kilpailuohjelmansa "Prinsessa Tähkäpään vauhdikas seikkailu". Ja hyvin luistelikin: tuliaisina oman lohkonsa hopeamitali! Ohjelmassa sattui harmillinen kahden tytön kaatuminen läpimenossa, mutta muiltaosin ohjelma oli erittäin ehjä ja luistelu kaunista.Valmentaja on erittäin tyytyväinen tyttöjen suoritukseen ja uskomattomaan tsemppiin, sillä edelliset kolme viikkoa joukkuetta oli kiusannut erilailaiset vammat ja sairastumiset.

Ohjelmat arvioitiin minoreilla (ja tulokkailla sekä aikuisilla) uuden bonusarvioinnin mukaan. Elementit arvioidaan pistein 1-7 ja esimerkiksi myllystä kaikki tuomarit antoivat "Reiskoille" parhaan mahdollisen pisteen. Osa-alueista tytöt saivat jopa yhden kympin (arvosteluasteikko 1-10) unisonosta!  Rainbows joukkuen uuden arvosteluohjelman mukaiset pisteet 80,4 (bonusarviointi).

Iltapäivällä oman ohjelmansa "Matka paratiisiin" esitti juniorijoukkueemme Ice Sprit. Joukkueen suoritus oli hyvä ja siisti. Pisteitä verotti yksi pieni kaatuminen, mutta valmantajalla jäi kilpailuista hyvä fiilis. Osa-aluepisteitä tarvitaan lisää, samoin vauhtia ja tarkkuutta koreografiaan. Perusasiat ovat kuitenkin hyvällä mallilla, tästä on hyvä jatkaa. Pisteet 32,64, joilla jäätiin nelossijasta ainoastaan 0,06 pistettä (ISU arviointi)!

Sunnuntai-aamuna jäälle luisteli tulokasjoukkueemme Sunbeams "Minni Hiiret". Ensimmäisen kisan jännitys näkyi ja valmentaja joutuikin tekemään kokoonpanoon vielä aamulla muutoksia: yksi tyttö oli sairastunut yön aikana. Ohjelmassa oli pari kaatumista ja korjattavaa jäi vielä seuraavaa kertaa varten. Tästäkin huolimatta, mainio neljäs sija ja vain 0,2 pistettä pronssimitalista. Sunbeams joukkueen pisteet 61,8 (bonusarviointi)

Seniorijoukkue Situations ja "Rockstars life with Pink attitude" toi seuralle kauden ensimmäisen kultaisen mitalin. Joukkue luisteli vauhdikkaan ohjelmansa erittäin hyvällä fiiliksellä ja elementit siististi suorittaen. Vaikka tekniset tasot jäivät tavoitelluista, niin kokonaispisteet olivat molempien lohkojen parhaat. Koko joukkue ja valmentaja ovat hyvin tyytyväisiä kauden ensimmäiseen kilpailuun. Situations joukkueen pisteet 51,72 (ISU arviointi)

Kilpailuviikonlopun päättivät aikuiset, jossa Shadows joukkueemme luisteli hyvällä ja varmalla fiiliksellä lohkonsa neljälle sijalle. Linessa sattunut harmillinen kauneusvirhe - pyllähdys- verotti pisteitä, muuten esitys oli siisti ja vauhdikas kokonaisuus. Tärkeintä kuitenkin oli että joukkue nautti jokaisesta sekunnista, luistelu oli samalla ihanaa ja hauskaa! Shadows joukkueen pisteet 61,8 (bonusarviointi)

Uudesta bonusarviointijärjestelmästä voi lukea täältä.

Kaikkien sarjojen tulokset löytyvät Saimaan Muodstelmaluistelijoiden sivuilta

Onnittelut kaikille joukkueille, valmentajille ja tukijoukoille mahtavista tuloksista!!