Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailut kilpailtiin Tikkurilassa

25.3.2013

Tässä joukkueiden kisaterveiset:

Shadows

Shadows luisteli avaruusmatka -ohjelmansa siististi kauden ennätyspistein. Ohjelmassa oli pientä otteiden hakemista ja eriaikaisuuksia, joista rokotettiin komponenttipisteissä. Joukkue oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen suoritukseen ja hienoon kuudenteen sijaan. Shadows pääsee vielä tällä kaudella luistelemaan ohjelmaa kertaalleen Ranskan Troyesissa, aikuisten kansainvälisessä kilpailussa.

 

Situations

ETK:n kansallinen seniorijoukkue Situations täydensi päättyneen kauden mitatalisarjaansa hopealla sunnuntain 24.3. kilpailussa.
Päätöskilpailun ohjelmassa tapahtui yksi nopea kaatuminen mutta muuten suoritus oli tasaisen varma. Parhaimmaksi elementiksi nousi tällä kertaa rivi, jota työstettiinkin ennen kilpailua paljon harjoituksissa, jotta se saatiin halutulle vaikeustasolle. Luistelijat nauttivat jälleen rokkistaran roolistaan ja olivat valmentajansa ohella tyytyväisiä kilpailuun ja koko kauden saavutuksiin kokonaisuutena!

 

Ice Spirit

Ice Spirit -juniorijoukkueemme venyi sunnuntaina kauden vahvimpaan suoritukseen ansaiten 33,54 pistettä. Joukkueesta huokui itsevarmuus ja halu näyttää parastaan kauden päätöskilpailussa. Tuomaristo arvioi joukkueen vahvimmiksi osa-alueiksi koreografian sekä musiikin tulkinnan. Elementeistä parhaiten sujui piiri, joka onkin ollut joukkueen vahva elementti koko kauden ajan. Valmentajat kiittelivät etenkin alun piirin pehmeää luistelua sekä kauden mittaan hurjasti parantunutta esittämistä. Parannettavaa Spiriteillä jäi etenkin elementtien ja otteiden täsmällisyydessä. Joukkue sijoittui 13 joukkueen sarjassa kahdeksanneksi paranten hieman viime kauden sijoitustaan.

 

Rainbows

Tämän kauden viimeinen kilpailu Rainbowsien osalta vihdoin takanapäin. Päivä oli pitkä ja tunteikas. Harmillisesti monen tytön sairastelut kisaviikolla sotkivat joukkueen valmistautumista kilpailuihin, mutta tunnelma kisa-aamuna oli erittäin keskittynyt ja rauhallinen joka loi uskoa tähän viimeiseen tärkeään kisapäivään. Rainbowsit aloittivat kilpailun ensimmäisenä ja keräsivät ohjelmallaan pisteitä 34.98. Nämä pisteet riittivät tällä kertaa 7. sijalle, joka oli joukkueelle hienoinen pettymys. Ohjelmassa oli yksi harmillinen kaatuminen, joka teki piiriin pienen hetkellisen sotkun, mutta joukkue selviytyi tilanteesta ammattimaisen ripeästi ja jatkoivat luistelua loppuun asti kuin mitään ei olisi tapahtunut. Valmentajan ja joukkueenjohdon silmiin tyttöjen esitys oli kaunista ja luistelun riemu välittyi vaihtoaitioon. Kiitos Rainbows tytöt kuluneesta kaudesta!

 

Sunbeams

Tulokasjoukkueemme Sunbeams yllätti iloisesti sijoittumalla pronssille hurjassa 25 joukkueen tulokas-sarjassa. Joukkue luisteli oman osuutensa tomerasti, vaikka myöhäinen kilpailuajankohta haukotutti tyttöjä vielä alkulämmittelyidenkin aikana. Sunbeams luisteli kauden parhaimmat pisteet 81,00. Joukkueen vahvin elementti oli läpimeno, josta kaikki tuomarit yhtä lukuun ottamatta antoivat Samppareille parhaan mahdollisen arvosanan. Sampparit luistelivat oman suorituksensa äänettömästi ja liukuvasti, ja joukkueen toiseksi parhaimmiksi osa-alueiksi arvioitiin perusluistelu ja unisono eli yhdenaikaisuus. Parhaimmaksi osa-alueeksi sunnuntaina nousi sommittelu & siirtymiset. Minni Hiirten hurjaa vauhtia pyörineisiin myllyihin mahtui yksi pieni kaatuminen, joka ei kuitenkaan juuri vaikuttanut muuten hienosti sujuneeseen kokonaisuuteen.