ETK:n Vera Vilen Valio Plus Akatemian stipendin saajaksi

Valio Vera
Vera Stipendisaaja

Valio Plus Akatemia® stipendiaatit on valittu

Valio Plus Akatemia® ja sen kummit – Sami Hyypiä, Kiira Korpi, Joel Pohjanpalo ja Teemu Selänne – ovat nyt valinneet ensimmäiset stipendiensaajat. Noin 250 yksilöurheilijaa, joukkuetta ja koululaisryhmää ympäri Suomen saa raha- tai tuotestipendin liikunnan, ravitsemuksen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Stipendejä jaetaan kaikkiaan 200 000 euron arvosta.

Espoon taitoluisteluklubi ry:n luistelija Vera Vilen on yksi stipendin saajista. Vera kävi niiaamassa stipendinsä Valion toimitiloissa ja sen hänelle ojensi itse taitoluistelutähti Kiira Korpi.
Tilaisuus oli Veran sanojen mukaan juhlava ja vähän jännittäväkin mutta kuitenkin sopivan rento. Stipendin myötä hän koki saavansa arvostusta nuorena urheilijana ja nautti tietysti muiden urheilijastipendin saajien loistavasta seurasta.

VALTAVAN PALJON ONNEA VERA !!!!!!! OLEMME YLPEITÄ SINUSTA !!!!!!!!

Valio Plus Akatemia® sai yli 700 hakemusta liikuntapolkunsa eri vaiheissa olevilta alle 18-vuotiailta lapsilta ja nuorilta. Suosituimpia lajeja olivat jalkapallo, jääkiekko, taitoluistelu, hiihto, yleisurheilu ja uinti.

– Saimme paljon erinomaisia hakemuksia. Halusimme, että mahdollisimman moni hyötyisi stipendistämme. Uskomme, että stipendien avulla voimme auttaa lapsia ja nuoria konkreettisesti kohti tavoitteitaan, markkinointijohtaja Hanna Hiekkamies Valiolta summaa.

Stipendiaateilla tekemisen meininkiä

Stipendinsaajien joukko on monimuotoinen mitä tulee lajiin, ikään ja asuinpaikkaan. Stipendiaattien joukossa on niin omaksi ilokseen liikkuvia, urheilu-uraa aloittelevia kuin jo menestystäkin saavuttaneita lapsia ja nuoria.

– Tärkeimpänä valintakriteerinä oli, että stipendi vie saajaansa harrastuksessa eteenpäin. Hakemuksesta välittynyt hyvä henki, tekemisen meininki, yhteisöllisyys ja rohkeus olivat myös tärkeitä seikkoja. Kiinnitimme lisäksi erityistä huomiota ravitsemukseen, Hanna Hiekkamies sanoo.

Ravitsemusvalmennuksia, varusteita ja kisamatkoja

Valio Plus Akatemia® stipendit käytetään tavallisimmin varusteisiin, valmennukseen, harjoitusleireihin ja kilpailumatkoihin. Stipendinsaajien joukossa on myös monia lapsia ja nuoria, jotka aikovat käyttää stipendin ravitsemuksen edistämiseen, esimerkiksi ravitsemusvalmennuksiin ja kokkikouluihin. Omaperäisimpiä käyttötapoja ovat esimerkiksi henkinen valmennus ja nuorten oma keittokirja.

Valio perusti Valio Plus Akatemia® ohjelman keväällä 2013. Se on uudenlainen ja entistä konkreettisempi tapa tukea lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Valio Plus Akatemia® jakaa raha- ja tuotestipendejä alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Se tarjoaa myös areenan keskustelulle lasten ja nuorten hyvinvoinnista