ETK:laiset mukana Joulukadun avajaisissa

25.11.2013
 

Jouluvalot syttyivät ja huikea paraati täytti kaupungin kun Aleksin Joulukatu avasi Joulun odotuksen sunnuntaina 24.11. Myös Senaatintori täyttyi jouluisesta tunnelmasta.

Radio Novan juontaja avasi tapahtuman. Lavalla kuultiin muun muassa Jesse Kaikurantaa, Marjukka Riihimäen johtamaa joulukuoroa ja Stadin Slangin terveiset. Perinteinen joulupadan siunaus oli osa avajaisseremoniaa.

ETK:n Revolutions joukkueen ja Yksinluistelun alueryhmän  luistelijat jumppauttivat, joulumusiikin tahtiin, tuhatpäistä yleisöä senaatintorilla. He pääsivät myös jakamaan joulunodotus tunnelmiaan Radio Novan haastattelussa.

Ylipormestari Jussi Pajunen ja Joulupukki julistivat joulukadun avatuksi ja Aleksanterinkadun jouluvalot sytytettiin. Jouluvalojen sytyttämisen perinne on jatkunut Aleksanterinkadulla jo 65 vuotta.  

Värikäs paraati aloitti kulkunsa klo.15. Satuhahmot, eläimet, orkesterit, vanhat autot, kuorot ja muu paraativäki tervehti yleisöä Helsingin keskustan kaduilla. Paraatin kärjessä kulki raitiovaunu, joka kuljetti osasto 10 lapsia ja mahdollisti näin heidän osallistumisensa tapahtumaan.  Jouluinen mieli kannatteli myös sotiemme veteraaneja, jotka osallistuivat kulkueeseen kävellen.

Joulupukki vilkutteli yleisölle reen kyydistä. Kulkueessa nähtiin vanhoja paloautoja, Samojedeja ja Berhandilaisia koiria, enkeleitä, satuhahmoja, kansallispukuja ja paljon muuta. Uutuutena nähtiin henkeäsalpaavat valopuvut, ensimmäistä kertaa Suomessa.

Valopuvuissa paraatia ilahduttivat Revolutions joukkueen tytöt ja tonttulakeissa paraatissa vilkuttivat ja tanssahtelivat yksinluistelun alueryhmän ja kilparyhmien luistelijoita.

Ehdittiinpä välillä hörpätä kuumaa ja jouluista glögiäkin.

Paikanpäällä ETK:laisista huolehtivat ikiliikkujat Sanna Kantele ja Laila Kaitala

Suuret kiitokset kaikille osallistujille. Kivaa oli jälleen.

Lisää tunnelmia ja kuvia tapatuman Facebookista