Muodostelmaluistelun SM-joukkueet kilpailivat Göteborgissa

21.1.2014

Muodostelmaluistelun SM-joukkueemme Blue Arrows, Reflections ja Revolutions kilpailivat viime viikonloppuna Göteborgissa Leon Lurje Trophyssa.

SM-noviisit kilpailivat kaksipäiväisen kilpailun, jossa lopputulokset määräytyivät kahden päivän yhteispisteistä. 
Lauantaina Blue Arrows luisteli vapautuneen ohjelman ja oli ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 3. sijalla. Sunnuntain suorituksessa näkyi pientä hermoilua. Tasot jäivät yllättävän alhaiseksi, vaikka molemmat suoritukset olivat samanlaisia kuin kotimaisissa kilpailuissa. Kuitenkin tuomareiden antamat komponentti pisteet olivat molempina päivinä kilpailun parhaat. Sijoitus lopputuloksissa 4. yhteispistein 90,93.

SM-juniorijoukkueemme Reflections luisteli lyhytohjelmassaan vahvan ja ehjän kokonaisuuden, vaikka kilpailevaan kokoonpanoon tuli viime hetken muutos samana aamuna lievän loukkaantumisen vuoksi. Joukkueen taistelu palkittiin lyhytohjelmakilpailun parhailla elementin perusarvopisteillä. Joukkue sijoittui lyhytohjelman jälkeen 4. vain muutaman pisteen erolla kolmanteen sijaan.

Vapaaohjelmassa joukkue teki aamun kilpailuharjoituksessa hyvät ja siistit elementit, mutta kisassa ei vielä päästy ihan samaan. Pienet virheet eivät kuitenkaan rikkoneet kokonaisuutta ja tulkinta näkyi hyvin katsomoon asti. Tuloksena kauden ennätyspisteet niin vapaaohjelmassa kuin yhteispisteissä. Joukkueen sijoitus kokonaiskilpailuissa 4. pistein 129,04.

SM-seniorijoukkue Revolutionin kauden ensimmäisen kansainvälisen kilpailun tuoma jännitys näkyi joukkueen suorituksessa aamun harjoituksessa. Joukkue sai kuitenkin hyvän fiiliksen päälle vaikka jäähallille pääsy hieman myöhästyikin. Illan esitys oli taattua Revolutions laatua ja luisteli rauhallisen ja siistin lyhytohjelman ansaiten lähes kauden parhaat pisteensä.

Myös Revolutions joukkueessa tapahtui viime hetken kokoonpanon muutos vapaaohjelmaan. Vapaaohjelma oli vahva kokonaisuus ja joukkue pystyi kilpailemaan kylmäpäisesti. Joukkue ansaitsi pienistä virheistä huolimatta vapaaohjelmastaan kauden ennätyspisteet. Kokonaispisteet 160,93 ovat myös kauden ennätyspisteet ja kokonaistuloksissa joukkue sijoittui 4. sijalle.

Valmentaja Merja Laakkonen on tyytyväinen joukkueiden suorituksiin kovatasoisessa kilpailuissa. Kilpailumatka oli ikimuistoinen ja toi uusia kokemuksia kaikille. Kiitokset kuuluvat luistelijoille, joukkueenjohtajille, huoltajille sekä kannustusjoukoille niin kotona kuin paikanpäällä.

 

Kilpailusivut ja kaikki tulokset