Urheilun ja opiskelun yhdistäminen Espoossa toisen asteen oppilaitoksissa

12.2.2014

 

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia (Urhea) oppilaitokset Espoossa:

1. Haukilahden lukio – Heikki Taskinen puh. 050 5729498
2. Leppävaaran lukio – Heikki Saloranta puh. 050 5631006
3. Omnia ammattiopisto – Petra Hämäläinen puh. 046 8515210

Edellä mainitut oppilaitokset ja espoolaiset urheiluseurat ovat tehneet yhteistiedotuskampanjaa, jonka kohderyhmänä ovat toisen asteen oppilaitoksiin hakevat nuoret tytöt ja pojat, jotka ovat omassa lajissaan lahjakkaita urheilijoita.
Ko. oppilaitoksissa urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu laadukkaasti ja joustavasti. Urhea oppilaitokset toimivat yhteistyössä Espoon liikuntapalveluiden ja Espoolaisten urheiluseurojen kanssa, jotka vastaavat laadukkaasta ammattivalmennuksesta.

Taustaa:

Espoon toisen asteen oppilaitoksista Haukilahden lukio, Leppävaaran lukio ja Omnian ammattioppilaitos ovat osa pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa (URHEA).

Espoolaiset urheiluoppilaitokset (Haukilahti, Leppävaara ja Omnian ammattiopisto) ovat tehneet keskinäistä yhteistyötä sekä vahvaa yhteistyötä nuorten urheilijoiden ja paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tulemme edelleen kehittämään urheilijan polkua Espoossa, jolla mahdollistetaan ja tuetaan osaltaan nuoren lahjakkaan urheilijan päivittäisharjoittelua ja kehittymistä omassa lajissaan.

Oppilaitoksen näkökulmasta se tarkoittaa opiskelun ja harjoittelun (aamuvalmennus, iltapäivä- ja iltaharjoitus) mahdollisimman hyvä ja saumaton yhteensovittaminen. Esimerkiksi urheilijoilla on mahdollisuus aamuharjoitteluun useampana aamuna (lukujärjestyksen teko ja harjoitukset huomioon ottaen), joustavuutta opintojen suorittamiseen (leirit ja kilpailumatkat kotimaassa ja ulkomailla) sekä itsenäisen opiskelun tukeminen.


Ystävällisin yhteistyöterveisin,

Heikki Taskinen, Haukilahden lukio
Heikki Saloranta, Leppävaaran lukio
Petra Hämäläinen, Omnia