Muodostelmaluistelijat kilpailevat SM-mitaleista Helsingin jäähallissa

18.2.2014

Kilpailuissa tulessa Blue Arrows, Reflections ja Revolutions

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista kilpaillaan tulevana viikonloppuna (22.-23.2.) Helsingissä.
Seniorisarjassa luistelee neljä joukkuetta: Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique. Kilpailu on joukkueille tärkeä, sillä Suomen mestari lähtee automaattisesti Italian Courmayeurissa 4.-5. huhtikuuta käytäviin lajin MM-kilpailuihin. Toinen MM-edustaja valitaan Taitoluisteluliiton pistekerroinjärjestelmän mukaisesti kolmen valintakilpailun yhteistuloksen perusteella.

Jokainen MM-paikkaa kärkkyvä joukkue on menestynyt kauden kansainvälisissä kilpailuissa, mutta vain kotimaiset valintakilpailut ratkaisevat. Marigold IceUnity on hallinnut kauden kotimaisia kilpailuja. Hallitseva Suomen mestari ja maailmanmestari Team Unique hakee luonnollisesti jatkoa viime kauden menestykselle. Rockettes on kuluvan kauden kotimaisissa kilpailuissa joutunut taipumaan Marigoldin ja Team Uniquen taakse, mutta moninkertainen maailmanmestarijoukkue on ennenkin syttynyt takaa-ajoasemasta mestaruuskamppailuun.
Oman seuramme Revolutions lähtee kauden pääkilpailuun parantamaan omia ennätyspisteitään kauden parhailla suorituksilla.

SM-kilpailun juniorisarjassa on mukana 12 joukkuetta. Ennakkosuosikeiksi
ovat nousseet helsinkiläiset Team Fintastic ja Musketeers, jotka on jo
valittu edustamaan Suomea junioreiden epävirallisissa maailmanmestaruuskilpailuissa, Junior World Challenge Cupissa maaliskuussa. SM-mitaleille mielii kuitenkin useampi joukkue, kuten Team Mystique Helsingistä, Stella Polaris Oulusta ja Sun City Swing
Naantalista. Oman seuran Reflections - joukkueen tavoitteena on haastaa edellä mainitut joukkueet ja saavuttaa kauden ennätyspisteet.

SM-mitalit ratkotaan myös noviisisarjassa. Blue Arrows - noviisijoukkueemme on hyvässä iskussa ja tavoittelee onnistunutta suoritusta haastaen kovat kilpakumppanit.

Kaiken kaikkiaan Helsingin jäähallissa luistelee viikonlopun aikana lähes 600 luistelijaa.

Kilpailun aikataulut kisajärjestäjän sivuilla: http://www.hsk.fi/sm-2014/medialle/

Kilpailun tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/MLSM2014/index.htm