Tiedote Matinkylän jäähallin sisäilmatutkimuksesta

13.3.2015

Espoon taitoluisteluklubi ry;n tiedote 13.3.

Iltasanomien nettisivuilla on tänään julkaistu juttu Matinkylän jäähallin sisäilman vaarallisuudesta.

Espoon Taitoluisteluklubi ry on ollut tietoinen, että Iltasanomien toimittajat ovat olleet tekemässä juttua Matinkylän jäähallin sisäilmasta.

Asiasta kuultuamme olimme välittömästi yhteydessä Espoon kaupunkiin.

Tuolloin Espoon kaupunki vakuutti, että Matinkylän halli on käyttökelpoinen ja että kaupunki kyllä sulkee hallin välittömästi, jos siellä ei ole terveellistä harjoitella.

Olemme myös tänään, nyt jutun tultua julkisuuteen, olleet välittömästi yhteydessä Espoon Kaupunkiin ja sieltä meille on kerrottu, että kaupunki antaa asiasta virallisen vastineen tämän päivän aikana.

Ystävällisin terveisin

Espoon Taitoluisteluklubi Ry

Espoon kaupungin liikuntapalvelupäällikön Markku Sistosen vastine Espoon taitoluisteluklubille (13.3.2015)

Hei kaikki Matinkylä jäähallia käyttävät seurat,

Iltasanomissa oli valitettavasti harhaanjohtavaa tietoa Matinkylän jäähallin turvallisuudesta.

Matinkylän jäähallin sisäilma on puhuttanut pitkään ja käyttäjiä kuunnellen liikuntapalvelut tilasi selvitysraportin Matinkylän jäähallin sisäilmaongelmista 2014. Tilan omistaja on kaupungin tilakeskus ja vuokralainen kaupungin liikuntapalvelut.
Raportti valmistui joulukuussa 2014.

Raportissa ei ole tuloksia, jotka edellyttäisivät välitöntä käyttökieltoa. Raportissa ehdotettuihin toimenpiteisiin, esimerkiksi levyjen vaihtamiseen ryhdytään.

Odotamme tilakeskukselta tarkempia selvitystuloksia ja mahdollisia toimenpiteitä.

Keväisin terveisin Markku Sistonen
Liikuntapalvelupäällikkö