Matinkylän (halli 1) jäähalli suljetaan toistaiseksi

23.12.2015

Espoon Kiekkoilun Tuki on päättänyt sulkea Matinkylän 1 hallin toistaiseksi. Tilanne on harmillinen ja vaikuttaa ikävästi jääaikoihin. Espoon Kiekkoulun tuki tekee jäävuorojen uudelleen järjestelyjä Espoossa, joita he käsitellät heti maanantaina 28.12.2015. ETK tiedottaa jatkosta lisää heti kun saa siitä lisää tietoa. Kiekkoilun Tuki lähetti seuroille alla olevan tiedotteen eilen illalla.

********************************************************************************************************

TIEDOTE 22.12.2015

Espoon kaupunki teetti kesällä 2015 korjaustöitä Matinkylän jäähallissa. Nämä korjaustyöt perustuivat ISS Proko Oy:n syksyllä 2014 laatimaan kunto- ja sisäilmatutkimukseen.

Korjaustöiden valmistuttua Espoon kaupunki luovutti 1.9.2015 alkaen Matinkylän jäähallin Espoon Kiekkoilun Tuki ry:n hallintaan.
Espoon Kiekkoilun Tuki ry:n ja Espoon kaupungin Matinkylän jäähallin luovutusta koskevassa sopimuksessa sovittiin kaupungin luovuttavan jäähallin sellaisessa teknillisessä kunnossa, että sitä pystytään käyttämään jääurheiluun.

Matinkylän jäähallin käyttöönoton jälkeen käyttäjillä ilmeni hengitystieoireita. Näiden epäiltiin aiheutuneen jäähallin sisäilmaongelmista. Tästä johtuen Espoon Kiekkoilun Tuki ry tilasi selvityksen Suomen Sisäilmakeskus Oy:ltä hallin sisäilman mahdollisista ongelmista.

Alkukatselmus jäähallissa pidettiin 12.11.2015. Viikolla 48 suoritettiin rakenteellisia tutkimuksia sekä materiaali-, mikrobi- ja pölynäytteiden ottoja. Tulokset valmistuivat perjantaina 22.12.2015.

Suomen Sisäilmakeskus Oy:n laatiman raportin pohjalta Espoon Kiekkoilun Tuki ry:n hallitus päätti sulkea Matinkylän jäähallin toistaiseksi 23.12.2015 alkaen.

Samalla hallitus velvoitti yhdistyksen toiminnanjohtajan yhdessä Matinkylän jäähallia käyttävien jääurheiluseurojen ja muiden Tuen jäsenseurojen kanssa käymään neuvottelut jäävuorojen uudelleen järjestämiseksi Espoossa Matinkylän jäähallin sulkemisesta johtuen.

Espoo 22.12.2015
Espoon Kiekkoilun Tuki ry