Valmennusrinki käynnistyi Tapiolassa

15.9.2016

Nykyiset ja tulevat huipputason SM-senioriluistelijat pääsivät ensimmäistä kertaa harjoittelemaan valmennusringin aamutreeneissä.

Espoo Synchronized Skatersin valmennusrinki aloitti tänään toimintansa Tapiolan harjoitushallissa. Ringissä harjoittelee tulevalla kaudella nykyisen Revolutions-joukkueen lisäksi yhteensä 12 rinkiin valittua motivoitunutta luistelijaa ETK:n ja EsJt:n SM-juniorijoukkueiden riveistä.

Ringin ensimmäisessä tapaamisessa luistelijat pääsivät jo ennen jäätä tutustumaan toisiinsa ja ryhmän hioutuminen yhteen käynnistyi tehokkaalla lämmittelyhipalla. Syksyn aikana aamujäillä nähdään useita vierailevia huippuvalmentajia, joista ensimmäisenä oppejaan oli jakamassa Sara Honkavaara. Espoon Taitoluisteluklubissakin muodostelmaluistelijoiden tekniikkavalmennuksesta vastaavan Saran tunnin teemana oli asketekniikka. Jäällä keskityttiin erilaisten harjoitteiden avulla mm. teränkäyttöön ja ketteryyteen.

Valmennusrinki on saanut luistelijoilta positiivisen vastaanoton ja hakijoita rinkiin oli runsaasti. Nyt alkava valmennusrinki onkin alku pitkäaikaiselle toiminnalle: vuosittain Espoo Synchronized Skatersin valmennusrinkiin tullaan valitsemaan luistleijoita, joilla on taidolliset ja asenteelliset edellytykset edetä muodostelmaluistelun huipule.

Seuraavan kerran valmennusrinki kokoontuu lokakuussa 27.10., jolloin harjoituksen teemana ovat Virpi Horttanan johdolla hypyt ja piruetit.