Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailu 18.-19.3.

19.3.2017

Reunions
Shadows
Ice Roses
Sunbeams
Ice Sweets
Rainbows
Situations // Kuvat: Janne Koistinen

Muodostelmaluistelun kansalliset sarjat kilpailivat HTK:n järjestämissä loppukilpailuissa Espoo Metro Areenalla 18.-19.3. Yhteensä viikonlopun jättikisoissa jäällä nähtiin jopa yli 120 joukkuetta ja yli 2 500 luistelijaa. Kansallisten sarjojen kauden loppuhuipennuksessa mukana kisaamassa oli myös seitsemän ETK:n muodostelmajoukkuetta!

ETK:laisista ensimmäisenä kisajäätä testaamaan pääsi masters-sarjassa kilpaileva Reunions. Viime keväänä perustettu joukkue kruunasi nousujohteisen debyyttikautensa masters-sarjan voitolla. My name is Bond -ohjelma toi joukkueelle pisteet 43,46.

Aikuisten sarjassa luisteleva Shadows jatkoi ETK:n mitalisaldoa esittämällä jäällä kauden parasta osaamistaan ohjelmassaan Kohtalokas nainen. Upea suoritus toi joukkueelle pisteet 70,40 ja kaulaan pronssimitalit.

Kisaamaan pääsivät myös ETK:n nuorimmat kilpailevat joukkueet Ice Roses ja Sunbeams. Ice Roses luisteli B-tulokkaissa pirteän Pac-Manin seikkailut -ohjelmansa ja sijoittui mahtavasti neljännelle sijalle pistein 53,00. Hienon kauden luistelleiden samppareiden veikeä ohjelma Lelukaupan taikaa riitti tällä kertaa A-tulokkaissa viidenteen sijaan pistesaldolla 74,80.

Sunnuntain kisapäivä käynnistyi heti aamusta kansallisten noviisien kilpailulla. Vasta viime keväänä perustettu Ice Sweets luisteli onnistuneesti ohjelmansa Matka tuntemattomaan ja keräsi pisteet 29,80. Joukkue sijoittui sarjassaan sijalle 18.

Minoreissa äärettömän vahvan kauden luistelleen Rainbowsin matkassa oli epäonnea, kun kisakokoonpanoa jouduttiin sairastumisista johtuen muuttamaan vielä kisa-aamuna. Sinfoniaorkesterin sävelet -ohjelma toi reiskoille näistä kisoista pisteet 34,76 ja sarjan neljännen sijan.

Kisojen loppuhuipennuksena luistelivat kansalliset seniorit, joissa ETK:ta edustaa Situations. Situt luistelivat persoonallisen ohjelmansa Fosse pienestä kaatumisesta huolimatta onnistuneesti ja nappasivat tiukassa taistossa itselleen hopeaa pistein 48,99.

Katso kilpailun kaikki tulokset TÄSTÄ.

Kaikilla ETK:n joukkueilla on takanaan hieno kausi ja upeita suorituksia. Seuraavaksi luistelijat tähtäävät ensi torstaina 23.3. luisteltavaan seuran kevätnäytökseen Risto Räppääjä ja Yöhaukka. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan mukaansatempaavaa näytöstä klo 9.30 tai 18.30!