Muodostelmaluistelijoille mestaruus ja menestystä viikonlopun kilpailuista

11.3.2019
Viikonloppuna kilpailtiin Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden järjestämissä kansallisten sarjojen loppukilpailuissa. Viikonlopun kaksipäiväisissä kilpailuissa nähtiin kuusi ETK:n muodostelmajoukkuetta.

Lauantain kilpailupäivä alkoi tulokkaiden kutsukilpailulla, johon osallistui yhdeksän joukkuetta. Sunbeams luisteli onnistuneella ohjelmallaan hopealle pistein 76.33. Joukkue on pystynyt esittämään läpi kauden onnistuneita suorituksia kovatasoisessa tulokkaiden sarjassa sijoittuen aina mitaleille. Joukkue voitti aluemestaruuden ja sijoittui valintakilpailussa pronssille, muissa kilpailuissa Sampparit ovat olleet hopealla. Onnea Sunbeams upeasta kaudesta!

 

Virallinen loppukilpailuosuus jatkui kansallisten noviisien sarjalla. Ice Sweets luisteli varman ja kauden onnistuneimman ohjelmansa, mutta valitettavasti se ei näkynyt pisteissä. Joukkue sijoittui tasaisessa kilpailussa 20/21 pistein 46,20. Joukkue on pystynyt parantamaan kilpailukauden edetessään osa-aluepisteitään, mutta valitettavasti loppukilpailuissa osa-aluepisteet eivät olleet joukkueen eduksi. Elementtipisteet vastasivat kuitenkin suoritusta ja niillä voitettiin viisi joukkuetta. Kauden aikana Ice Sweets on taistellut sarjan häntäpään sijoituksista ja keskittynyt parantamaan omaa suoritustaan kilpailu kerrallaan. Onnittelut Ice Sweets pitkäjänteisestä työstä ja kauden aikaisista suorituksista!

 

Aikuisten sarjan mestareiksi luisteli Shadows, jättäessään muut joukkueet jopa viiden pisteen päähän erittäin kovatasoisessa kilpailussa. Ohjelma oli varma ja vauhdikas huolimatta muutamasta horjahduksesta jotka sattuivat siirtymiin. Joukkue sai parhaat elementti- ja osa-aluepisteet ja yhteispisteet 77,80. Shadowsin kausi on ollut menestyksekäs ja loppukilpailuiden voitto oli kasvanut haaveeksi kauden edetessä. Aikaisemmista kilpailuista Shadows oli voittanut aluemestaruuden, toisen valintakilpailun ja saavuttanut toisen sijan ensimmäisistä valintakilpailuista ja kahdesta kutsukilpailusta. Onnea upeasta kaudesta ja kylmähermoisesta suorituksesta!

 

Kansallisissa senioreissa Situationsin kausi on ollut vaihderikas ja sijoitukset ovat vaihdelleet aina voitosta viidenteen sijaan asti. Kovatasoisessa sarjassa onnistunut ohjelma ja teknisten tasojen täyttyminen määrittävät paljon joukkueiden välisiä sijoituksia. Lauantaina joukkue pystyi esittämään kylmähermoisesti ohjelmansa, joka oli ehjä ja kaunista katseltavaa. Joukkue saavutti loppukilpailun kolmannen sijan pistein 52,88.

 

Mastersin joukkueet päättivät lauantaisen kilpailupäivän. Reunions luisteli jäälle viimeisenä joukkueena ja esitti hyvän ohjelman taisteluasenteella. Joukkueen harmiksi pisteet jäivät alhaisiksi ja ne riittivät tällä kertaa kolmanteen sijaan. Joukkue on kahtena peräkkäisenä vuonna voittanut mastersin mestaruuden, joten pronssille jääminen oli pettymys. Sijoitusta enemmän joukkue harmitteli teknisten tasojen romahdusta, etenkin niissä elementeissä jotka ovat olleet vahvoja aikaisempien kilpailuiden perusteella. Vaikka kausi on ollut menestyksekäs, se on sisältänyt myös paljon haasteita luistelijoiden loukkaantumisten takia. Kaiken kaikkiaan joukkue voi olla tyytyväinen suoritukseensa ja kauteensa.

 

Sunnuntaina kilpailtiin vielä minoreiden ja kansallisten junioreiden loppukilpailut. ETK:ta edusti minorijoukkue Rainbows. Joukkueella on ollut haasteellinen kausi sairastelujen ja loukkaantumisten takia ja kilpailusuorituksiin on mahtunut epäonnea. Joukkue on silti lähtenyt jokaiseen kilpailuun kovalla sisulla näyttämään parhaansa. Sunnuntaina Rainbowsin ohjelmaan mahtui valitettavasti kaksi kaatumista, eikä suoritus ollut varminta laatua teknisten pisteiden jäädessä alhaisiksi. Joukkueen sijoitus oli 8/18 pistein 32,83.

 

Onnittelut vielä kaikille joukkueille ja tukijoukoille onnistuneista suorituksista ja sisukkuudesta kisakentillä! Kiitos valmennustiimeille pitkäjänteisestä työstä ja uskomisesta joukkueisiin!

Linkki kilpailusivuille ja tuloksiin: https://evt.sporttisaitti.com/kilpailut/muodostelmaluistelu/kilpailut-2018-2019/ml-kansallisten-sarjojen-loppuki/tulokset/