STLL:n nuorten olympiavalmentaja vierailulla ETK:ssa

20.9.2019

STLL:n Nuorten Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova

Nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova vieraili ETK:n yksinluistelijoitten tunneilla

Suomen Taitoluisteluliiton nuorten olympiavalmentaja Nuriya Pirogova teki seuravierailun ETK:n yksinluistelijoiden luokse ke 28.8.2019.

Nuriya seurasi kaikkien yksinluisteluryhmiemme, timanttien, K1-, K2-, K3- ja K4-ryhmien, harjoitukset ja antoi tuntien jälkeen valmentajille palautetta näkemästään. Hän kertoi, että valmentajat tekevät hyvää työtä ja myös korosti, että oheisharjoituksilla on taitoluistelun pitkälle tähtäävässä harjoittelussa suuren suuri merkitys. Nuriyan mukaan laadukkaiden oheisharjoitusten sekä alku- ja loppuveryttelyiden merkitys on ratkaisevassa osassa taidon oppimisessa taitoluistelussa. Oheisharjoituksissa pystytään käymään asennot ja liikeratoja tarkasti läpi ja näin edesautetaan jääharjoittelun tarkkuutta.

Myös ryhmävalmennuksen lisäksi henkilökohtainen valmennus ja pienryhmä-valmennus on Nuriyan mielestä tärkeää tuloksekkaassa seuratyössä. Tähän positiiviseen suuntaan ollaankin ETK:ssa tähtäämässä, jotta valmentajillamme olisi enemmän aikaa ja mahdollisuuksia keskittyä taitoluisteluelementtien tarkkaakin tarkempaan opettamiseen luistelijan motivaation mukaisesti.

Ydinkohdat Nuriyalta:

• pienryhmiä ja henkilökohtaista valmennusta
  • oheisharjoittelua lisää
  • alku- ja loppuveryttelyt aina laadukkaasti

”Old ways won`t open new doors.”

”A little progress each day adds up to big results.”