Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailun sunnuntain ratkaisut

Blue Arrows (c) Outi Wuorenheimo
Reflections: Glam! (c) Matti Sten
Revolutions: New Beginning (c) Matti Sten

Reflections ja Revolutions tyytyväisiä viikonlopun suorituksiin

päivitetty maanantaina 7.12.2015

SM-juniorit ja SM-seniorit kilpailivat itsenäisyyspäivänä vapaaohjelmillaan.

SM-junioreissa Reflections luisteli energisen Country Girl - ohjelmansa vauhdikkaasti ja saivat nostettua hienosti pistesaldoaan 1. valintakilpailusta ja joukkue sijoittui upeasti 7. sijalle pistein 115,14 seuraavan sijan jäädessä vain 0,5 pisteen päähän. Joukkue lunasti samalla myös SM-loppukilpailupaikan.

Ohjelman pienistä virheistä huolimatta, joukkue oli erittäin tyytyväinen viikonlopun tulokseen. Valmentaja Laura Seise huokui tyytyväisyyttä ja totesi, että nyt on hyvät lähtökohdat hioa ohjelmat joukkueen kanssa vielä paremmiksi ennen tammikuussa koittavia aluemestaruuskilpailuja ja ensimmäistä kv-kisa koitosta.

HTK:n Team Fintastic voitti junioreiden toisen valintakilpailun. Toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui HL:n Musketeers. HSK:n Team Mystique sijoittui kolmanneksi.

SM-senioreissa Revolutions luisteli Harlequin - "You must be joking" ohjelmansa taistellen. Loukkaantumiset muuttivat ohjelman luistelukokoonpanoa vielä kisaviikolla, mutta joukkueesta huikui rauhallisuus läpi suorituksen eikä ohjelmassa näkynyt suuria virheitä. Joukkue oli ylpeä suorituksestaan vaikka pisteet eivät tässä kilpailussa nousseetkaan.

HTK:n Rockettes voitti 2. valintakilpailun tarttuen vahvasti kiinni MM-kisaedustukseen. HL:n Marigold Ice Unity oli toinen ja HSK:n Team Unique kolmas.

Kilpailun kaikki pisteet:

Lauantain 5.12. tulokset ja tunnelmat

Noviisijoukkue Blue Arrows luisteli vapaaohjelmansa "Cleo De Nile" tavoitellen pisteiden nostoa kauden ensimmäiseen valintakilpailuun nähden. Tavoite toteutuikin (1vk:42,62, 2vk:47,30), mutta kun muutkin olivat ottaneet saman tavoitteen, oli Bluukkareiden kohtalona sija 10. Kilpailu noviisijoukkueiden kesken on todella kovaa, sijat 4-10 ovat kaikki 5 pisteen sisällä. Vastuuvalmentaja Laura Seise iloitsi siitä että joukkue oli omaksunut viime minuuteilla mm. loppuun tehdyt muutokset hyvin.

Ennen helmikuun loppussa kilpailtavia SM-kilpailuja, Blue Arrows joukkue kilpailee ainakin Helsingin seudun aluemestaruuskilpailuissa (la 9.1.2016) sekä Göteborgissa Leon Lurje kilpailussa 16.-17.1.2016.

Noviisisarjan voiton vei HTK:n Finettes pistein 61,32.

Seuramme juniori- ja seniorijoukkueet selvisivät lauantain lyhytohjelmapäivästä mallikkaasti.

Reflections luisteli oman lyhytohjelmasa Glam! loistaen. Se näkyi myös katsomoon; tunnelma jäällä oli hyvä. Ohjelmaan mahtui kuitenkin jonkin verran epätarkkuuksia, joten tekniset pisteet jäivät edelleen siitä mitä tavoiteltiin. Vapaaohjelmapäivään lähdetään sijalta 6, joka on kaksi sijoitusta ylempänä kuin ensimmäisessä valintakilpailussa. Pisteet lyhytohjelmasta 42,80 (1vk: 41,96). Päävalmentaja Laura Seise kertoo että nyt aletaan olla niillä sijoituksilla,  mitkä joukkue asetti itselleen tavoiteeksi kauden alussa. Nyt vain tarkkuutta ja huolellisuutta ja katsotaan missä ollaan kauden lopussa! Refujen vappis "Kiss of the Country Girl" nähdään jäällä klo 14.01.

Juniorisarjaa johtaa Team Fintastic, toisena on Musketeers ja kolmantena Team Mystique.

Seniorijoukkue Revolutions'in vastuuvalmentaja Merja Laakkonen on ylpeä joukkueestaan, jossa kokoonpanoa jouduttiin uusimaan radikaalisti kisaviikolla loukkaantumisten vuoksi. Rutiinin puute näkyi kuitenkin pisteissä, jotka putosivat hieman Turun kisasta. Joukkue lähtee neljänneltä sijaltaan kuitekin luottavasin mielin vapaaohjelmapäivään. Harlekiinit luistelevat jäälle sennuryhmän kakkosena klo 15.50.

Vapaaohjelmakilpailuun lähdetään Rockettesin johdolla,  Marigold IceUnity luisteli lyhytohjelmakilpailun kakkokseksi ja  Team Unique kolmoseksi.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM2vk/index.htm