Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luisteltiin Helsingissä 27.-28.2.

29.2.2016

Blue Arrows. Kuva: Janne Koistinen
Blue Arrows. Kuva: Janne Koistinen
Reflections. Kuva: Janne Koistinen
Reflections. Kuva: Janne Koistinen
Revolutions. Kuva: Janne Koistinen
Revolutions. Kuva: Janne Koistinen
Sunbeams ja Rainbows luistelijoita kannustamassa isosiskoja. Kuva: Tanja Reunanen
Sunbeams ja Rainbows luistelijoita kannustamassa isosiskoja. Kuva: Tanja Reunanen

ETK:n joukkueet onnistuivat kauden pääkilpailuissa

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luisteltiin menneenä viikonloppuna Helsingin jäähallissa.

Lauantaina SM-noviisessa kilpaillut Blue Arrows saavutti "Cleo de Nile" - ohjelmallaan kauden kärkipisteet kotimaassa 50,39 ja ylsi 8. sijalle, joka on pykälän paremmin kuin edellisellä kaudella. Tällä kertaa vain kymmenykset erottivat sijat 6-9 toisistaan. Ohjelman alkuun sattuneesta kaatumisesta huolimatta joukkue pystyi kokoamaan itsensä hienoon energiseen suoritukseen, johon valmentajat ja joukkue olivat tyytyväisiä.

SM-kultaa voitti Team Dynamique, hopeaa Finettes ja pronssia Starlights.

Noviisien pisteet ja tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM16/SEG015.HTM

 

SM-juniorijoukkue Reflections ylsi sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa kauden parhaimpaansa ja onnistui nostamaan kauden aikana yhteispisteitä yli 28 pisteellä. Joukkue sijoittui kovatasoisessa juniorisarjassa sijalle 5.

Lyhytohjelman onnistumisiin kuului etenkin liikkuva mylly, josta joukkue sai korkeimman mahdollisen tason. Vapaaohjelmassaan joukkue esitti vapautuneen "Kiss of a countrygirl" ohjelman ja ohjelma vain kohosi loppuaan kohden.

Joukkueen valmentaja Laura Seise on ylpeä joukkueestaan, joka pystyi luistelemaan molempina päivinä onnistuneet ohjelmat ja säilyttämään lyhytohjelman jälkeisen viidennen sijan. Vapaaohjelmaan mahtui muutamia pieniä haparointeja, joiden vuoksi sijoitusta joutui jännittämään, mutta virheet eivät onneksi olleet kohtalokkaita. Joukkue on kauden aikana oppinut voittamaan itsensä ja se työ palkitiin viikonloppuna

SM-junioreiden mestaruuden voitti Musketeers, hopealla oli Team Mystique ja pronssilla Team Fintastic.

 

SM-seniorijoukkue Revolutions luisteli lyhytohjelmansa "New Beginning" energisesti ja nauttien, joukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan kaikkia ohjelman teknisiä tasoja läpi ja pisteet jäivät alhaisemmaksi kuin joukkue oli odottanut. Vapaaohjelmassa joukkue esitti "Harlequin - you must be joking" ohjelman itsevarmasti keräten kauden ennätyspisteet 106,00.

Joukkueen valmentaja Merja Laakkonen on tyytyväinen, että joukkue pystyi suorittamaan viikonlopun aikana kaksi puhdasta ohjelmaa. Suorituksissa näkyi joukkueen hyvä yhteishenki ja luistelusta nauttiminen. Harmittamaan jäi muutamien elementtien tasojen jääminen alhaisemmaksi kuin kauden aiemmissa kisoissa, joka verotti pisteitä.

Molempiin ohjelmiin tuli kauden aikana siisteyttä ja varmuutta, ja varsinkin vapaaohjelmassa joukkueen tulkinta meni eteenpäin. kokonaisuutena viikonlopun kilpailut jäivät myös Revolutions joukkueen osalta plussan puolelle.

SM-senioreissa mestaruuden vei Team Unique, toinen oli Marigold Ice Unity ja kolmas Rockettes.

Pisteet ja tulokset; http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM16/index.htm