Luistelukoulu

Tuntematon tiedostomuotoLK vanhempaininfodiat syksy 2021 - Vain luku.pptx (4.1 MB)
Luistelukoulun vanhempaininfo-materiaali syksy 2021 Skating school parents info-material autumn 2021

TERVETULOA ETK:N LUISTELUKOULUUN!

 

Luistelu-ura ETK:ssa alkaa luistelukoulusta, jossa opetellaan leikin kautta perusluistelutaitoja. Luistellessaan lapsi oppii löytämään sekä tasapainon että ilmaisemaan itseään musiikin mukana. Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Harjoittelussa tärkeää on uudet elämykset ja onnistumisen kokemukset.

Luistelukoulu on tarkoitettu sekä tytöille että pojille noin 3-vuotiaasta alkaen. Tenaville eli alle kouluikäisille ja koululaisille on omat luisteluryhmänsä. Luistelukouluun tullessa ei tarvitse osata luistella. Perustaitojen osaamisesta ei kuitenkaan ole haittaa, sillä luistelijat jaetaan ensimmäisten tuntien aikana iän ja taitotason mukaiseen pienryhmään. Ja taitavammillekin luistelijoille löytyy ryhmiä, joissa voi luistelutaidoissa kehittyä lisää.

Luistelukoulussa on mahdollisuus harrastaa luistelua myös useamman kerran viikossa tähdet, salkov- ja flippiryhmissä. Pojille on oma ryhmä; ralliryhmä, jossa harjoitellaan luistelua vauhdikkaasti rallitermein. Erityisryhmä Jääkristallit on tarkoitettu erityistä tukea tukea sairauden tai vamman takia tarvitseville lapsille.

Luistelukoulun peruskaudella harjoitellaan syyskuun alusta maaliskuun loppuun asti. Luistelukoulumme toimivat Espoonlahden, Matinkylän ja Tapiolan jäähalleissa.

Luistelukouluissa valmentavat Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ohjaajat, jotka opettavat luistelutaidon ohella lapsille ryhmässä toimimisen pelisääntöjä ja toisten huomioimista.

Luistelukoulusta on mahdollisuus taitojen karttuessa nousta useamman kerran viikossa harjoitteleviin yksin- tai muodostelmaluistelun ryhmiin.

"Luistelussa yhdistyy jalkapalloilijan joustavuus, nuorallatanssijan tasapaino, maratonjuoksijan kestävyys, koripalloilijan tarkkuus,  voimistelijan ketteryys, golfinpelaajan kylmähermoisuus ja tanssijan kyky musiikin tulkintaan."  George LeMasters