Luistelukoulu

 

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI SYYSKAUDEN 2022 LUISTELUKOULURYHMIIMME. KATSO LISÄTIEDOT VASEMMALTA RYHMISTÄ, HINNOISTA JA AIKATAULUISTA.

 

TERVETULOA ETK:N LUISTELUKOULUUN!

Luistelu-ura ETK:ssa alkaa luistelukoulusta, jossa opetellaan leikin kautta perusluistelutaitoja. Luistellessaan lapsi oppii löytämään sekä tasapainon että ilmaisemaan itseään musiikin mukana. Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Harjoittelussa tärkeää on uudet elämykset ja onnistumisen kokemukset.

Luistelukouluun voi tulla, vaikkei olisi koskaan ennen luistellut. Aiempaa luistelutaitoa ei vaadita ja kaatuminen kuuluu lajiin! 

Luistelukoulumme jakautuu kahteen osaan: Tenavat 3-6 vuotiaat sekä Koululaiset 7-12 vuotiaat. Luistelijat jaetaan jäällä pienryhmiin iän ja taitotason mukaan. Useamman kerran viikossa on mahdollista harjoitella harrasteryhmissämme Tähdet-, Salkov-, Tulppi- tai Flippiryhmässä.

Luistelukouluun otetaan myös reippaita 2-vuotiaitakin, joilta ryhmässä oleminen sujuu. Mikäli haaveilee kilpailevaksi taitoluistelijaksi kehittymisestä, kannattaa luistelu aloittaa jo ennen kouluikää, mieluiten 4-5 -vuotiaana. Alle kouluikäisenä luistelukouluun tulosta on paljon iloa, vaikkei kilpauraa miettisikään. 

 

Luistelukoulussamme on kaksi kautta:

  • Syyskausi, jossa harjoitellaan syyskuun joulukuuhun
  • Kevätkausi, jossa harjoitellaan tammikuusta maaliskuun loppuun 

Molemmille kausille ilmoittaudutaan erikseen. 

 

Luistelukoulumme harjoituspaikat:

- Espoonlahden Forum jäähalli, osoite Espoonlahdentie 2-4

- Matinkylän Ilmatar Areena, osoite Matinkartanontie 9

-Tapiolan harjoitushalli, osoite Urheilupuistontie 3

 

Luistelukouluissa valmentavat Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ohjaajat, jotka opettavat luistelutaidon ohella lapsille ryhmässä toimimisen pelisääntöjä ja toisten huomioimista.

Luistelukoulusta on mahdollisuus taitojen karttuessa nousta useamman kerran viikossa harjoitteleviin yksin- tai muodostelmaluistelun ryhmiin.

"Luistelussa yhdistyy jalkapalloilijan joustavuus, nuorallatanssijan tasapaino, maratonjuoksijan kestävyys, koripalloilijan tarkkuus,  voimistelijan ketteryys, golfinpelaajan kylmähermoisuus ja tanssijan kyky musiikin tulkintaan."  George LeMasters