Info vanhemmille

 

LUISTELUKOULUN ALOITTAMINEN

Luistelukouluumme ilmoittautuminen tapahtuu sivuillamme julkaistun linkin kautta. Syys- ja kevätkausille ilmoittaudutaan erikseen kunkin kauden alkaessa. ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA!

 

Varusteet

Luistelijoilla on oltava lämpimät vaatteet, joissa on helppo liikkua. Muistattehan laittaa luistelijalle käsineet. Jäälle ei saa tulla hiekkaisilla varusteilla. Suosittelemme kypärän käyttöä etenkin pienimmillä luistelijoilla. 

Ennen ensimmäisiä harjoituksia on hyvä varmistaa, että luistimet ovat oikean kokoiset ja tukevat. Luistinten tulee tukea nilkkaa. Muistattehan kirjoittaa teräsuojiin luistelijan nimi. 

Ensimmäisissä harjoituksissa luistelijoille jaetaan nimilaput, nimilappua tulee pitää jokaisella luistelutunnilla. 

Harjoituksien aikana ei syödä mitään, karkkien ja purkan syönti jäällä on ehdottomasti kiellettyä.

 

Harjoitukset

Hallille kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen luistelutunnin alkua. Harjoituksiin voi myös saapua luistimet valmiina jalassa. Otattehan huomioon, että jäähallien parkkipaikat voivat olla ruuhkaisia. 

Vakuutusehtojen mukaan luistelijat saavat siirtyä jäälle vasta kun ohjaajat antavat siihen luvan. Vaihtoaitioihin pääsevät VAIN LUISTELIJAT SEKÄ OHJAAJAT.  Ohjaajat auttavat luistelijat vaihtoaitiosta jäälle ja pois jäältä.

Ohjaajat ovat hallilla paikalla 10 minuuttia ennen sekä jälkeen tuntien. Ohjaajat tunnistaa ETK:n luistelukoulun mustista liivistä.

Ystävällisesti pyydämme, että luistelukoulutunnilla lapsille ja valmentajille annetaan työskentelyrauha.

 

Kaatumiset / loukkaantumiset 

Lajiin kuuluu kaatuminen ja aluksi harjoitellaankin kaatumista sekä ylös nousemista. Kaatumisia ei tarvitse säikähtää eikä kauhistella. On hyvä kannustaa lasta jos hän kaatuu, että se kuuluu asiaan. Myös huippuluistelijat kaatuilevat. Ohjaajamme osaavat antaa ensiapua mikäli luistelija loukkaa itsensä.

Turvallisuussyistä mikäli luistelija, jolla ei ole kypärää kaatuu niin, että lyö pään jäähän joutuu luistelija keskeyttämään harjoitukset (aivotärähdysriskin vuoksi). Ohjaajat soittavat vanhemmille mikäli he eivät ole paikalla katsomossa jos luistelijan täytyy keskeyttää harjoitukset loukkaantumisen vuoksi. 

 

Poissaolot

Yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa. Jos poissaoloja tulee useampia esimerkiksi pitkään jatkuvan sairauden vuoksi, asiasta on hyvä ilmoittaa luistelukoulu@etkespoo.com

 

Muutokset harjoitusaikoihin

Harjoitusaikoihin voi tulla kauden aikana muutoksia/peruutuksia mm. jääkiekkoturnauksien tai muiden jäähallien tapahtumien johdosta. Muutoksista pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin ryhmänne myClub-sivuilla ja/tai sähköpostitse. Seura ei ole velvollinen järjestämään korvaavia tunteja peruuntuneille tunneille, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.

 

Siirtyminen muihin ryhmiin

Luistelukoulusta on mahdollista taitojen ja innostuksen kasvaessa siirtyä eteenpäin seuran muihin ryhmiin. Olkaa rohkeasti yhteyksissä sähköpostitse (luistelukoulu@etkespoo.com) kaikenlaisissa ryhmäsiirtoihin liittyvissä kysymyksissä. 

 

Vakuutus/lisenssit

Seuramme alle 18 vuotiaat luistelukoululaiset ovat vakuutettuja valmennustunneilla Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluvakuutuksella edellyttäen, että luistelija on rekisteröity Espoon Taitoluisteluklubin luistelukoululaisetksi ja kausimaksu on maksettu eräpäivään mennessä.