Usein kysytyt kysymykset

Minkä ikäisenä luistelukoulun voi aloittaa?

• Luistelukoulun voi aloittaa noin 3-4 -vuotiaana. Meillä on myös koululaisryhmät, eli mikäli olet jo kouluikäinen ja haluat aloittaa ja jatkaa luisteluharrastustasi, olet tervetullut luistelukouluumme. Meillä toimii myös aikuisten luistelukoulut: Sunset skaters ja Sunshine skaters.

Tarvitseeko luistelukoulussa osata luistella jo valmiiksi?

• Ei, voit tulla luistelukouluumme ilman luistelutaitoa. Meillä on joka ryhmässä myös apuohjaajia, ketkä auttavat jokaista apua tarvitsevaa lasta. On hyvä tarkistaa, että luistelija pystyy hyvin kävelemään matolla luistimet jalassa siten, että nilkat pysyvät suorina.

Mitä varusteita luistelukouluun tarvitsee?

• Luistelukoulussamme ei ole kypäräpakkoa. Suosittelemme kuitenkin kypäränkäyttöä varsinkin pienillä luistelijoilla sekä aloittelijoille.
  • Vaatteiksi on hyvä valita joustavat, ei liian paksut vaatteet. Paksut toppavaatteet sekä haalarit vaikeuttavat liikkumista. Hyvä luisteluasu on esimerkiksi joustava verkkapuku tai fleeceasu. Hallissa on viileää, eli kannattaa laittaa lämpimästi päälle. Harjoitteluumme kuuluu rohkea kaatuminen, joten päällimmäisen asun on hyvä olla kosteutta kestävää.
  • Käsiin sormikkaat, päähän pipo/panta ellei ole kypärää.
  • Vaatteista ei saa tulla hiekkaa jäälle.
  • Ohjaajat käyttävät ohjauksessa tussia, mikä voi tarttua vaatteisiin. Tämä on hyvä huomioida vaatetuksessa.

Miten ryhmät jaetaan jäällä?

• Ryhmät jaetaan ensimmäisillä kerroilla taitotason mukaan. Kauden aikana on mahdollista siirtyä ja edetä ryhmästä toiseen. Ryhmän merkkinä on oman ryhmän värinen tarra nimilapussa.
  • Mikäli haluat siirtyä tenavista Tähtiin tai Salkoviin, tai koululaisista Flippiin, ota yhteyttä seurakoordinaattoriin sekä oman ryhmän ohjaajaan.
  • Luistelukoulusta on mahdollista siirtyä myös yksinluistelun tai muodostelmaluistelun kehitysryhmiin. Otathan yhteyden seurakoordinaattoriin, mikäli yksinluistelu tai muodostelmaluistelu kiinnostaa!

Miten ryhmäsiirrot tapahtuvat?

• Jokainen tenava ja koululaisryhmä jaetaan pienempiin ryhmiin luistelijoiden tason mukaisesti.

Mistä näen harjoitusajat?

• Harjoitusajat kaikille ryhmille löydät TÄÄLTÄ
  • Huomaathan poikkeusajat kuten lomat.

Mistä voi seurata teemakalenteria?

• Teemakalentereita jaetaan ensimmäisillä kerroilla. Löydät teemakalenterin myös TÄÄLTÄ.

Missä luistelukouluja järjestetään?

• Luistelukouluja järjestetään Matinkylän harjoitushallissa, Tapiolan harjoitushallissa sekä Espoonlahden Forum-hallissa.
  • Tarkemmat osoitteet halleihin löydät TÄÄLTÄ.

Milloin ja miten laskut lähetetään?

• Laskut lähetetään sähköpostitse noin kuukauden jälkeen luistelukoulun alkamisesta.

Jos mieleen tulee mitä tahansa kysymyksiä, mihin otan yhteyttä?

• Mikäli tulee kysyttävää liittyen luistelukouluun, voit laittaa sähköpostia seurakoordinaattorille osoitteeseen luistelukoulu@etkespoo.com