Varusteet
![]() |
![]() |
![]() |
LUISTIMET
(Luistelukoulussamme jokaisella tulee olla omat luistimet.)
Hyvät luistimet ovat sopivan kokoiset, ei liian puristavat, mutta niissä ei saa myöskään olla liikaa kasvuvaraa. Jos luistimet ovat liian isot, jalka liikkuu luistimessa ja syntyy hiertymiä. Nilkka ei myöskään ole kunnolla tuettu, jos luistimet ovat liian suuret. Sopivien luistimien koko on yleensä sama kuin lapsen talvikengän koko.
Luistelussa pääsee alkuun millä tahansa tukevilla luistimilla, mutta jo varhaisessa vaiheessa kannattaa panostaa kunnollisiin luistimiin. Suosittelemme lämpimästi oikeita taitoluistimia. Taitoluistin on tehty lajiin ja sen ominaisuudet tukevat luistelun oppimista. Taitoluistimen terä on keinumainen, siinä on keskellä ura ja edessä piikit. Taitoluistimia (uusia ja käytettyjä) myyvät taitoluistinliikkeet. Luistelukoululaisille sopivia malleja löytyy myös hyvin varustetuista urheiluliikkeistä sekä nettikirppareilta. Kunnollisilla luistimilla luistelun oppiminen on helpompaa!
LUISTINTEN OIKEA SITOMINEN:
Aloita kengän nauhoittaminen aivan alhaalta. Varpaille voi jättää pienen liikkumatilan, mutta jalkapöydän ja nilkan kohdalta nauhat sidotaan tukevasti, jotta nilkalle saadaan riittävä tuki. Varsi on sopivan kireä, kun nauhoituksen tiukkuus ei estä niiaamista. Jotta nauhoitus ei pääse löystymään, laitetaan ennen alimmaista hakasta solmu. Solmi nauhat huolellisesti, niin etteivät nauhat jää roikkumaan! Liian pitkät nauhat on hyvä lyhentää sopivan mittaisiksi.
LUISTINTEN HUOLTO:
Kuivaa terät aina käytön jälkeen.
Käytä aina teräsuojia liikkuessasi jään ulkopuolella. Pese suojat ajoittain. Älä kuitenkaan säilytä luistimia teräsuojissa. Saatavilla on pehmeitä teräsuojia jotka on hyvä asentaa kuivaamisen jälkeen kuljetuksen ajaksi. Kylmä terä voi kuivauksenkin jälkeen kondensoida vettä terän pinnalle, mutta pehmeä suoja imee lopunkin kosteuden pois terän pinnalta.
Taitoluistimet kannattaa teroittaa asiantuntijalla, joka tekee luistimeen urateroituksen (kts. taitoluistinten teroituspaikat). Terät tulee olla terävät myös aloittelijoilla. Tylsillä terillä luistelun opettelua voi verrata kesärenkailla varustetulla autolla ajoon jäisellä tiellä.
VAATTEET:
JÄÄHARJOITUKSISSA
- Vartalonmyötäiset ja lämpimät vaatteet, joissa on helppo liikkua
- Päähän pipo tai panta. Aloittelijoille suosittelemme kypärää
- Hiusten pitää olla kiinni jokaisessa harjoituksessa (jäällä ja jumpassa/oheisissa) ponnareilla/pinneillä/pannoilla. Myös pipon/kypärän alla olevat hiukset laitetaan kiinni
- Muista sormikkaat tai lapaset!
- NIMILAPPU, jonka takana huoltajan yhteystiedot
HUOM! Käytämme jäällä opetusvälineinä tusseja. Ohjaajat piirtävät jäähän hahmottamista helpottavia apuviivoja. Mikäli luistelija kaatuu piirrosten päälle, tusseista saattaa jäädä jälkiä varusteisiin. Toivomme, että huomioitte tämän valitessanne harjoitusasua.
JUMPASSA/OHEISHARJOITUKSISSA
- Vartalonmyötäiset sisäliikuntavaatteet, joissa on helppo liikkua
- jumpassa/oheisissa ollaan joko paljain jaloin tai sisäkengillä
- Vesipullo, jonka lapsi saa itse auki ja kiinni
- Muovinen hyppynaru
Kaikissa varusteissa, myös teräsuojuksissa, on hyvä olla luistelijan nim
Varusteita myyvät:
Golden Skate Oy
|