Koronainfo

3.12.2021

Kilpailun koronaprotokolla

Kilpailunjärjestäjä on laatinut koronaprotokollan tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi.

Huom! Koronapassi vaaditaan kaikilta kilpailutapahtumaan saapuvilta yli 16-vuotiailta katsojilta  (täyttänyt 16 vuotta tapahtumaan osallistumispäivänä). Taustalla on Etelä-Suomen aluehallintoviraston 4.12.2021 voimaan tuleva päätös.

Lisäksi vaadimme koronapassin esittämistä myös seuraavilta, jos tällainen henkilö siirtyy tehtävänsä päätyttyä seuraamaan tapahtumaa:

• Yli 16-vuotiaat kilpailijat (täyttänyt 16 vuotta tapahtumaan osallistumispäivänä)

• Valmentajat, huoltajat ja muut toimitsijat

• Tuomarit

• Talkoolaiset

• Kojunpitäjät

Päivitämme näille kilpailun kotisivuille, mikäli tapahtumaan tulee muutoksia.

Kaikki tapahtumaan osallistujat

Ennen jäähallille saapumista:

• Desinfioi kädet
  • Varaa mukaan maski. Tapahtumassa on vahva maskisuositus
  • Pyri välttämään lähikontakteja
  • Jos tunnet itsesi vähänkin kipeäksi, älä saavu jäähallille
  • Ota mukaan koronapassi tallennettuna omaan puhelimeesi tai tulostettuna paperille sekä henkilöllisyystodistus. Varaa nämä esille valmiiksi tarkastusta varten.

Jäähallilla

• Tapahtumassa on vahva maskisuositus
  • Käytä käsidesiä säännöllisesti
  • Pyri välttämään lähikontakteja

Yleisölle

• Vältä tarpeetonta liikkumista katsomossa ja/tai käytävillä
  • Kannustushuudot ja pillit ovat kiellettyjä. Tamburiinit, helistimet ynnä muut sellaiset, joihin ei puhalleta, ovat sallittuja.

Kilpailijat, kisatoimihenkilöt ja talkoolaiset

Joukkueiden liikkuminen jäähallilla on suunniteltu siten, että lähikontaktit minimoidaan.

• Pukukoppikäytävillä ja kilpailualueella saavat olla vain akkreditoidut henkilöt
  • Sään suosiessa verryttelyt suositellaan tehtävän ulkona
  • Kisahuudot ovat sallittuja vain ulkona
  • Kilpailupassilla pääsee seuraamaan kilpailuja vain omana kilpailupäivänä
  • Joukkuekatsomot osoitetaan seurakohtaisesti hallin yläkatsomoista

Lisätietoja liitteestä Muodostelmaluistelukilpailuissa huomioitavia ohjeita ja toimintatapoja koronapandemian aikana.

Altistumistapauksissa

Kilpailun alla tapahtuneissa altistustapauksissa kyseisen joukkueen kunta tekee tartunnanjäljityksen ja asettaa karanteeniin rokottamattomat tai vajaan rokotesuojan omaavat altistuneet. He eivät saa osallistua kilpailuihin karanteeninsa aikana.

Jos altistuneilla henkilöillä on täysi rokotesuoja tai sairastettu korona kuuden kuukauden sisällä tai sairastettu korona milloin tahansa ja sen jälkeen saatu rokote, ei heitä aseteta karanteeniin, vaikka altistuisivat tartunnan saaneelle ja he voivat osallistua kilpailuihin. Jos he kuitenkin saavat koronaan sopivia hengitystie- tai vatsatautioireita, heidän tulee välttää kontakteja muihin sekä käydä testissä, eivätkä he voi osallistua oireisina kilpailuihin.

Esim. THL:n sivuilla on yleisiä ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus

Kilpailun aikana tapahtuneissa sairastumistapauksissa, on otettava välittömästi yhteyttä kilpailun korona-asioista vastaavaan henkilöön Anna Minkkiseen,  puh. 0400490860

Jakelu:

Osallistuvat joukkueet