Muodostelmaluistelu

Kuva Harri Lindfors
Kuva Sari Niskanen
Kuva Ville Vairinen

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto, joka vaatii luistelijalta taitoa, voimaa ja vahvaa eläytymistä. Lisäksi muodostelmaluistelijalta tarvitaan hyvää koordinaatiokykyä, notkeutta ja rytmitajua. Tässä suositussa joukkuelajissa jokaisen luistelijan on pystyttävä suoriutumaan yhdenaikaisesti monipuolista taitoa sisältävistä elementeistä sekä askelsarjoista, liu’uista, pirueteista ja korkeimmilla sarjatasoilla jopa näyttävistä nostoista. kilpailuohjelma on upea kokonaisuus, josta välittyy joukkueen fyysinen taitavuus, esteettisyys ja luistelun ilo!

Espoon Taitoluisteluklubin joukkueet harjoittelevat määrätietoisesti ja tavoitteellisesti. Muodostelmaluistelussa seura profiloituu kilpaurheiluun ja sen kehittämiseen tarjoten hyvät mahdollisuudet harrastamiseen kaiken ikäisille. Seurassa kilpailee ja harjoittelee 11 muodostelmajoukkuetta, yhteensä yli 230 muodostelmaluistelijaa aina uraansa aloittelevista muodostelman kehitysryhmäläisistä ammattimaisesti harjoitteleviin SM-tason urheilijoihin saakka.

Joukkueiden harjoittelu on suunniteltu monipuoliseksi, ikäkauteen ja kilpailusarjan vaatimuksiin sopiviksi, ottaen huomioon herkkyyskaudet ja joukkueen taitotason. Tavoitteet ja suunnitelmat ajoitetaan siten, että joukkueilla on parhaat mahdollisuudet loistaa kauden päätapahtumissaan. Valmennustiimissä käydään läpi harjoittelun painopisteitä, linjauksia ja harjoittelukauden rytmittämistä. Seuran valmentajien välinen kannustava ja hyvä yhteishenki siivittää joukkueitamme kohti elämyksellisiä suorituksia.

Motivoitunut ilmapiiri, hyvä joukkuehenki, uusien asioiden oppiminen ja onnistumisen elämykset niin harjoituksissa kuin kisakentillä kannustavat ETK:n muodostelmajoukkueita eteenpäin. Muodostelmaluistelussa treenataan yhdessä parhaiden kavereiden kanssa ja luisteluaikaiset ystävyyssuhteet säilyvät jopa vuosikymmeniä eteenpäin!

Tervetuloa mukaan ETK:n muodostelmaperheeseen!