Yksinluistelu

Yksinluistelu on näyttävä urheilulaji, jossa yhdistyy musiikillinen tulkinta sekä taidokkaasti suoritetut elementit. Lajin kilpatoimintaan tähtäävät luistelijat aloittavat säännöllisen lajiharjoittelun jo hyvin nuorena, usein noin 5-vuotiaana. Lajin oheisharjoituksiin kuuluvat vahvasti myös baletti sekä kunto- ja liikkuvuusharjoittelu. Taitoluistelu vaatii vahvaa osaamista monella eri osa-alueella, joka saavutetaan ainoastaan pitkäjänteisellä harjoittelulla. Yksinluistelu on hyvin monipuolinen laji. Lajitaitojen lisäksi harrastaja pääsee osaksi tanssin, musiikin ja rytmin maailmaa. 

Taitoluistelu on vaativa, pitkäjänteistä sitoutumista ja harjoittelua vaativa urheilulaji, joka parhaimmillaan antaa luistelijalle upeita kokemuksia, vauhdin huumaa sekä suuria onnistumisia! 

Suomessa nuorimmat taitoluistelun harrastajat, myös osa vanhemmista, kilpailevat vain seura- ja aluetasolla. Ensimmäinen sarja jossa järjestetään kansallisia loppukilpailuja on debytantit. Muut kilpailusarjat ovat noviisit (SM-Noviisit ja Noviisit), juniorit (SM-Juniorit ja Juniorit) sekä seniorit (SM-Seniorit ja Seniorit).

Suomen Taitoluisteluliitto tukee nuoria taitoluistelijoita järjestämällä mm leiritoimintaa. Liitolla on myös lahjakkaille nuorille tarkoitettu nuorten maajoukkue ja Talent-ryhmä.

Yksinluistelu ei ole vain lasten ja nuorten harrastus. Harrastus- ja kilpailutoimintaa on tarjolla myös aikuisille.

Taitoluistelun harjoittelu ei ole koskaan tylsää!

 

Lue ETK:n yksäreiden kuulumisia Facebookista.